Tribuna
Ministrul Marcel Boloș a spus, la Sibiu, că vrea să dispară cozile la ghișee
Laura BUCIU
910 vizualizari
Ministrul Marcel Boloș a spus, la Sibiu, că vrea să dispară cozile la ghișee
© MIPE

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, la Sibiu, că intenţionează să aloce fonduri operatorilor din industria apei, pentru digitalizare, ca să dispară cozile la ghişee. De asemenea, Boloș vrea să existe doar plăţi online pentru clienţii care trebuie să îşi achite facturile.

„ Dimineaţă am deschis ştirile, m-am uitat la ştiri şi văd o informaţie foarte interesantă. Hidroelectrica lăudată, prima dată am crezut că este o ironie, dar lăudată că (...) un beneficiar (...) a vrut să treacă de la Electrica la Hidroelectrica, s-a adresat Hidroelectrica şi printr-un mecanism complet digitalizat şi-a depus cererea pe internet şi într-o zi s-a întâmplat minunea. Asta ne spune foarte multe. (...) Mă gândeam că aici poate ar fi nevoie să alocăm fonduri pentru ceea ce înseamnă digitalizarea acestor servicii publice. (...) Vrem cu toţii ca să nu mai trăim vremurile în care vedem oamenii mergând cu banii, stând la coadă, ca să îşi plătească facturile. Aceste vremuri dacă nu au apus în totalitate, trebuie să apună", a declarat Marcel Boloş, la sibiu.
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are contracte de finanţare pentru proiectele de infrastructură de apă în valoare de 11,5 miliarde de euro, a spus ministrul, la deschiderea Forumului Regional al Apei Dunăre Europa de Est 2022, cel mai mare eveniment din regiune, dedicat industriei apei.

 

Boloș a vorbit despre importanța „biblică” a apei

 

„Cât priveşte apa şi importanţa ei, să ştiţi că ea este cu adevărat o importanţă biblică”, a spus ministrul Marcel Boloș.

El a continuat spunând : „în Biblie spune un lucru extraordinar de important şi duhul lui Dumnezeu se plimba pe deasupra apelor. Deci Dumnezeu a creat apa. Deci grija noastră pentru apă şi pentru ceea ce înseamnă, dacă vreţi, managementul apei este de importanţă biblică şi de aceea trebuie să avem grijă de ea”.

Ministrul a mai spus că există o strategie naţională şi mai ales o definire a importaţei naţionale a apei şi a tuturor investiţiilor care sunt în legătură cu apa.

„Sunt 29 de contracte de finanţare care în prezent sunt în derulare, cu o valoare de 6,9 miliarde de euro şi, atenţie, în pregătire încă 21 de proiecte care au o valoare de 4,5 miliarde de euro deci, însumaţi cele două bugete şi o să vedeţi că 11,5 miliarde de euro sunt gestionaţi prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Aşadar, un buget uriaş care este alocat pentru aceste investiţii şi în acelaşi timp avem o chemare, dacă vreţi, la responsabilitate pentru ca aceste investiţii vitale pentru România să poate să fie implementate”, a mai spus ministrul.

comentarii
1 comentarii

"De asemenea, Boloș vrea să existe doar plăţi online pentru clienţii care trebuie să îşi achite facturile." Ce ruptura de realitate, vorba aia, astia au fost digitalizati inainte sa fie alfabetizati.
28.09.2022 20:58
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA