Tribuna
PNL
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Sibiu. Întâlniri cu directorii din învăţământ şi cu... "Vă Vedem"
Dumitru CHISELIŢĂ
2697 vizualizari
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Sibiu. Întâlniri cu directorii din învăţământ şi cu...
Seria vizitelor ministeriale a continuat la Sibiu, vineri, cu Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale. Ea a fost însoţită de ministrul Turismului, Bogdan Trif, de Emilian Marius Novac, şeful Inspectroatului Şcolar Judeţean Sibiu şi de parlamentarii Nicolae Avram si Ioan Terea.

La Sibiu, Ecaterina Andronescu a discutat, la Universitatea "Lucian Blaga", cu directorii instituţiilro de învăţământ din judeţ. Referitor la întâlnire, Bogdan Trif a anunţat că profesorii vor primi şi anul acesta voucherele de vacanţă, şi că, în ciuda zvonurilor lansate din zona opoziţiei, sunt bani atât de salarii, cât şi de vouchere.  "Au salarii decente acum, ne dorim să le mărim în continuare, (...) oamenii sunt mulţumiţi", a precizat Trif.

Ordonanţă pentru reabilitarea grupurilor sanitare din şcoli

Ecaterina Andronescu a spus că se bucură că se află la Sibiu, "un oraş care are şcoli foarte bune" şi şi-a exprimat respectul pentru profesorii din acest judeţ. Discuţiile dintre ministru, directori şi inspectorii şcolari au fost caracterizate ca fiind "foarte interesante". Una din problemele discutate a fost construirea de noi creşe, grădiniţe sau şcoli. Androenscu a anunţat că la Ministerul Dezvoltării sunt cuprinse 5.095 de şcoli şi grădiniţe, aflate în diferite etape: de construcţie, de reabilitare sau de consolidare, finanţate de MDRAP cu 17 miliarde lei. "În afara celor 5.095, 2.500 sunt creşe şi grădiniţe" a precizat ministrul, care a mai adăugat că "ministerul mai are încă 300 de grădiniţe pe care le construieşte, 200 sunt gata (...) dintr-un proiect cu resurse rambursabile", de la BERD.        
Ecaterina Andronescu a anunţat că la Ministerul Educaţiei "avem acum Hotărârea de Guvern (...) şi sperăm ca săptămâna viitoare poate o vom trece în şedinţa de Guvern, prin care şcolile care au încă grupurile sanitare în curte să poată aduce grupurile sanitare (în interior, n.n.) şi să facă viaţa profesorilor şi elevilor mai confortabilă. Pentru acest proiect, Minsietrul are un buget de 65 milioane de lei". Au mai fost alocate resursele necesare pentru dezvoltarea unor proiecte sociale. Astfel, 600 milioane lei sunt destinaţi, pentru anul şcolar 2019-2020, oferirii gratuite, pentru elevi, a rechizitelor şcolare şi echipamentelor sportive.
O altă sumă importantă de bani este destinată digitalizării sistemului de învăţământ, "un proiect necesar pentru generaţia care astăzi se află în şcoală", printre priorităţi aflându-se achiziţionarea de table inteligente, laptopuri sau tablete.  
Un alt aspect discutat de Ecaterina Andronescu a fost încurajarea învăţământului profesional, în contextul în care este o cerere consistentă de oameni calificaţi într-o meserie, din partea angajatorilor. Una din soluţii ar fi, spune ministrul, reorientarea elevilor cu medii mici, dar cu abilităţi practice bune, înspre şcolile profesionale în loc de licee, unde e riscul să nu promoveze examenul de bacalaureat, ceea ca oferă avantajul de a putea fi angajaţi ca muncitori calificaţi.  

"Talonaj" cu protestatari de la "Vă vedem"

Vizita Ecaterinei Andronescu nu a rămas trecută cu vederea de protestatarii "Vă Vedem", aceştia ţinând  două "sesiuni" de protest, una în faţa Hotelului "Împăratul Romanilor", alta la sediul PSD. Ba chiar s-a încercat şi un dialog între ministru şi protestatari, dar care a dat, ca de obicei, într-o situaţie tensionată din ambele părţi, dar moderată profesionist de jandarmii prezenţi în zonă. Proetstul s-a încheiat la scurt timp după ce ministrul a părăsit sediul PSD Sibiu. 


comentarii
5 comentarii

cum sa pui un ministru al educatiei ( litere foarte mici ) care a distrus meseriile,desfiintand scolile profesionale?.....infractori,incompetenti,fara coloana vertebrala
scursurile rosii
24.05.2019 19:28
meseriile s-au distrus de mult,cand a inceput moda facultatilor ptr orice merge in 2 picioare si are bani. Vezi mandate Basescu 2004-2014.
nu chiar
24.05.2019 20:21
A chemat directorii inainte de alegeri sa le dea ordine, slugile babei cloanta cotoroanta, distrugatoarea de tineri care fug din tara.
LEGEA INTERZICE DIRECTORILOR/INSPECTORILOR SA ASISTE LA MANIFESTATII POLITICE CU CARACTER ELECTORAL, DOMNUL INSPECTOR SCOLAR GENERAL NOVAC M. AL ISJ SIBIU CE CAUTA LANGA ABRAMBURICA IN SEDIUL PSD??????
RUSINE
DEMISIA..... NU TE MAI SATURA DUMNEZEU SA DISTRUGI TINERI SI SA FACI EXPERIMENTE ?
DEMISIA ABRAMBURICA
24.05.2019 21:10
N-a distrus numai ea invatamantul, l-au distrus cei cre primesc si asculta ordinele de la Bruxelles. UE te vrea prost...
@@@
24.05.2019 22:21
Rușine colegilor care stăteau ca ghioceii când când am vorbit despre CCD.
Director
25.05.2019 11:03
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia