Tribuna
Ministerul Transporturilor trebuie să revizuiască studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Brașov
Sorana MAIER
1626 vizualizari
Ministerul Transporturilor trebuie să revizuiască studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Brașov

Ministerul Transporturilor trebuie să actualizeze o serie de documente și să finalizeze studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Brașov, anunță ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în răspunsul adresat deputatului FDGR Ovidiu Ganț.

Autostrada Sibiu - Braşov este împărţită în două secţiuni, prima între Sibiu și Făgăraș și a doua între Făgăraș  și Brașov. Autoritățile trebuie să revizuiască o serie de documente și studii.

„CNAIR SA implementează în prezent contractul de servicii privind Revizuire Studiu de

Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş. Pentru sectorul Braşov (Cristian) – Făgăraș este necesară completarea Studiului de Fezabilitate (actualizat în anul 2008), în conformitate cu reglementările tehnice și legislaţia în vigoare, pentru asigurarea conexiunii în zona Făgăraș a celor două secțiuni de autostradă (Brașov-Făgăraș și Făgăraș-Sibiu) cât şi pentru realizarea conexiunii în zona Cristian la secțiunea de autostradă Predeal - Cristian(Ghimbav), parte a autostrăzii București Ploiești – Brașov”, explică ministrul Transporturilor.

Pentru autostrada Sibiu – Făgăraș, firma care face studiile a predat o parte din documentaţia aferentă Studiului de Fezabilitate final, asupra căruia a primit observaţii și solicitări de completare. Ultimele activităţi rămase de finalizat de către Prestator sunt  predarea Studiului Geotehnic, a Studiului privind ocuparea terenurilor şi Evaluarea impactului asupra mediului.

Procedura de obţinere a acordului de mediu este în derulare, memoriul fiind depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu de la finalul lunii mai. Termenul de finalizare a studiului de fezabiliate este în luna februarie 2021.

În ceea ce privește Autostrada Brașov(Cristian) – Făgăraș, CNAIR S.A analizează documentaţia existentă pentru "Secțiunea 1A (Cristian —Făgăraș) a Autostrăzii Brașov-Cluj-Borș'”, pentru a pregăti procedura de achiziţie publică pentru contractarea de servicii de proiectare pentru completarea documentaţiilor existente, mai anunță ministrul.

Autostrada Sibiu – Făgăraș – Brasov  este prevăzută în Master Planului General de Transport al României, aprobat prin H.G 666/2016 și este denumită Autostrada Transilvania A3.

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganț a solicitat în data încă de la începutul lunii mai, din partea ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode, o informare despre stadiul de realizare a autostrăzii Sibiu - Brașov.

”Solicit această informare anual pentru a constata progresele realizate în acest răstimp. Consider acest proiect vital pentru dezvoltarea întregii regiuni din Transilvania de Sud”, a declarat deputatul Ovidiu Ganț.  

 

 

 

comentarii
4 comentarii

Fratilor si Cumnatilor,

Pana revizuiti voi documentati se schimba din nou nu numai legislatia, si guvernul, ci chiar si polii pamantului.

Ipotentilor, luati exemplu de la Ciolos - in scurta perioada cand a fost prim-ministru s-a stopat taierea padurilor.
Dacu
01.07.2020 07:15
Domnu Dacu,
lasați să revizuiască, să mai inventeze comitete si comiții, salarii și prime nesimțite pentru zero realizări, că noi de aia nu am murit, ca să-i plătim!
GETA goata
01.07.2020 12:14
Tot ce scrie in articol este numai teorie (pe hartie) (virtual). Practic nu exista NIMIC. Nu va exista aceasta autostrada, cel putin nu in urmatorii 30-50 de ani. H.G. nr. 666, infricosator numar.
nun
01.07.2020 12:27
Nu vad la ce e utila autostrada spre brasov!
Nu ne trebuie asa ceva!!! O cheltuiala inutila!
Noi avem nevoie de sb-valcea!!! Avem nevoie sa fim puntea de legatura intre ardeal si oltenia!

Iasovul ala infect sa ramana cu moldovenii lui conectati, cu bucurestenii, cu miticii !!! Cum sa ne legam de niste mafioti ? Hoti infecti de brasov!!!
altul
02.07.2020 11:55
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia