Tribuna
PNL
Ministerul Educației solicită școlilor să evite deplasările în străinătate
Ministerul Educației solicită școlilor să evite deplasările în străinătate
Ministerul Educației solicită tuturor unităților de învățământ să evite deplasările în străinătate.


Decizia a fost luată în urma evoluției situației epidemiologice.
"Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ măsura limitării/suspendării/anulării tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor", a transmis MEN.
Potrivit Ministerului, persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical sau adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
De asemenea, MEN a cerut limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare, precum simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național.
Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în  unitățile de învățământ.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia