Tribuna
Ministerul Educației a aprobat calendarul BAC-ului. Probele scrise încep în 22 iunie
Ministerul Educației a aprobat calendarul BAC-ului. Probele scrise încep în 22 iunie
© Arhiva TRIBUNA
Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat - 2020. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, în 3 iunie începe înscrierea candidaților, iar în 22 iunie se va desfășura prima probă scrisă, respectiv cea la Limba și literatura română.


Potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele: organizarea sălilor de examen  să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați  la o distanță  de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate; sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire; sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.


"Până la data de 8 iunie, Comisia județeană de Bacalaureat/a municipiului București va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați", arată documentul MEC.


Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. 
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru.
De asemenea, pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de  examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.


Calendarul BAC-ului


În perioada 3 - 10 iunie are loc înscrierea candidaților, iar între 11 - 17 iunie se vor desfășura echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.
În 22 iunie vor începe probele scrise, cu cea la Limba și literatura română. În 23 iunie va fi proba scrisă la Limba și literatura maternă, urmată a doua zi de proba obligatorie a profilului. În 25 iunie va fi proba la alegere a profilului și a specializării. 
Primele rezultate vor fi afișate în 30 iunie, până la ora 12. În aceeași zi, în intervalul orar 16 - 20,  candidații nemulțumiți de note pot depune contestații. Transmiterea contestațiilor va continua și în 1 iulie, între orele 8 - 12.
Între 1-4 iulie, ele vor fi soluționate, iar în 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia