Tribuna
Apa Canal
Militarii NATO au schimbat teatrul de operațiuni cu teatrul de la Sibiu
Andra MARINESCU
2327 vizualizari
Militarii NATO au schimbat teatrul de operațiuni cu teatrul de la Sibiu
Militarii NATO au fost spectatorii unor reprezentaţii din agenda Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, jucate la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, în limba engleză. Este pentru prima dată în istoria FITS, aflat la cea de-a XXIV-a ediţie, când organizatorii au decis să cuprindă o secţiune NATO.


Primul spectacol a fost "Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal", de Matei Vișniec, jucată de o companie din SUA.. Spectacolul a vorbit despre o dramă existențialistă care pune în discuție relația dintre personal și politic, adevăr și minciună, real și deziluzie.
Apoi, a fost vorba de "Eu, supremul", jucat duminică de compania   Roger Guenveur Smith din Statele Unite ale Americii. Spectacolul pe care l-au văzut duminică militarii, „Eu, supremul!”, a prezentat povestea unui sclav evadat care devine om de stat și a cărui misiune este de a elibera America de sub jugul rasismului, al sexismului și al deficiențelor economice.
În spectacol, renumitul actor de film și teatru, scriitorul și regizorul Roger Guenveur Smith joacă rolul reformatorului aboliționist, Frederick Douglass, explicând epoca americană contemporană prin textele acestuia, scrise în secolul 19, contopind cele două epoci într-un narativ original.
Cel de-al treilea spectacol la care au participat a fost unul al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, "Rezistență (Happening)", de Ioana Jucan, jucat luni. Acesta a redat o poveste a trei femei pe care le încearcă diferite stări, de la iubire, la furie și determinare.


Chiriac: "Nimeni nu s-a gândit ce important e să ne gândim la oameni"


Militarii NATO participă în această perioadă la un exerciţiu pe poligonul de la Cincu.

  • "Pentru prima dată, am făcut o secțiune NATO. Nimeni nu s-a gândit ce important e să ne gândim la oameni. Gândindu-ne că oamenii aceia care ne apără sunt pe teritoriul nostru și garantează pacea - de atâta vreme Europa nu a avut război - am hotărât împreună cu partenerii mei din America trei spectacole din America, un spectacol al Teatrului și al Școlii de Teatru de la Sibiu, de asemenea - Școala de Management Cultural, facem în Academia Forțelor Terestre de la Sibiu. Acolo vin militarii NATO de la Cincu", a spus Constantin Chiriac, în emisiunea "Perfect Imperfect".

 

FOTO: FITS

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA