Tribuna
Mii de studenţi ies în stradă, în Piaţa Mare, alături de profesori şi părinţi
Andra MARINESCU
4155 vizualizari
Mii de studenţi ies în stradă, în Piaţa Mare, alături de profesori şi părinţi
Peste 2.200 de tineri vor ieşi în stradă săptămâna viitoare, dar nu pentru a protesta împotriva vreunei legi. Ei îşi vor agăţa studenţia în cui, împreună, în Piaţa Mare şi vor celebra evenimentul alături de cei dragi şi profesorii care i-au îndrumat în ultimii ani. Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în parteneriat cu Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", şi va avea loc miercuri, 23 mai, de la ora 17.

Aproximativ 2.000 de studenţi de la ULBS şi 238 de la AFT vor spune "Adio!" celor mai frumoşi ani, în cadrul unei noi ediţii "Gaudeamus - sărbătoarea absolvenţilor".

În cea mai importantă zi din viaţa academică a studenţilor, alături le vor fi profesorii care le-au îndrumat paşii, conducerea instituţiilor academice, reprezentanţi ai autorităţilor publice, părinţii, rudele şi prietenii. Alături de ei, potrivit Elenei Andrei, purtătorul de cuvânt al Academiei "Nicolae Bălcescu", vor fi şi 70 de elevi de la instituţiile de învăţământ militar din ţară, prezenţi la Sibiu în cadrul programului "Şcoală de Vară" desfăşurat de Ministerul Apărării Naţionale în perioada 21 - 25 mai.

Parada studenţilor

Manifestarea din Piaţa Mare va cuprinde parada universităţilor şi ceremonia de absolvire a studiilor universitare.

"Locul pe care Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu îl ocupă astăzi li se datorează deopotrivă cadrelor didactice, personalului nedidactic şi, în special, studenţilor noştri, pe care îi consider parteneri în activitatea noastră. Nimic în această universitate nu s-ar fi putut face fără aportul nemijlocit al acestor studenţi şi, de aceea, există o permanentă legătură, o simbioză între cadrele didactice care sunt implicate în cercetare şi studenţi”, spune prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

În 2018, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă nouă facultăţi, peste 14.000 de studenţi, 23 de centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 83 de programe de licenţă şi 120 programe de master.

Potrivit conducerii ULBS, a devenit o obişnuinţă ca roadele muncii de la ULBS să fie recunoscute, iar activităţile didactice şi de cercetare de la Sibiu apreciate atât în ţară cât şi în străinătate.

"Dovadă stau numeroasele parteneriate cu instituţii academice din întreaga lume, proiectele comune şi schimburile de studenţi şi cadre didactice. În vremuri de cumpănă pentru întreg sistemul de învăţământ, ULBS a continuat să se dezvolte, să facă performanţă", transmite ULBS.

Evenimentul "Gaudeamus - Sărbătoarea absolvenţilor 2018" este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia