Tribuna
AFF
Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: "Noua realitate economică ne obligă să adaptăm strategia privind exploatarea resurselor minerale"
ADVERTORIAL
1154 vizualizari
Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei:

La sediul Ministerului Economiei a avut loc cea de-a doua întâlnire între conducerea instituției și specialiști din domeniul resurselor minerale neenergetice, inclusiv mediul academic. Scopul acestei întâlniri a fost actualizarea Strategiei Miniere a României, în ceea ce privește exploatarea resurselor minerale neenergetice.
“Este deosebit de important să avem liniile directoare bine stabilite, actualizate la nevoile pieței și, în același timp la noile materii care devin indispensabile în industriile din ziua de astăzi. Este clar că prioritățile stabilite la un moment dat nu mai sunt aceleași ca în ziua de astăzi, atunci când mai multe crize se suprapun”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș.
De îndată ce Strategia va fi finalizată și obiectivele vor fi stabilite, România va putea deveni un hub de dezvoltare în domeniul materiilor minerale neenergetice dar și în domeniul materiilor prime rare. Ulterior, vor fi create liniile concrete ce trebuie urmate pentru ca țara noastră să devină atractivă pentru cei care vor să exploateze aceste resurse. 
“Este esențial ca, de îndată ce aceste resurse sunt exploatate, întreg lanțul de producție să fie în țara noastră. Asta va duce la crearea de noi locuri de muncă, va aduce valoare adăugată și va crea noi oportunități de investiții”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș.
În anul 2017, un proiect asemănător a fost demarat, dar a nu a parcurs întreg circuitul de avizare. 

 


comentarii
2 comentarii

Ideia nu vine de la voi ci de la vestici iar voi garboviti spuneti -- sa traiti am inteles------ Tot asa ati spus si cand au comandat oprirea extraciilor de carbune, aur, cu, etc-- Va intreb pana cand va vindeti tara si neamul??? De 30 de ani vindeti si distrugeti -- cei buni de lucru au sarit gardul la vecini , autostrazile le fac strainii , padurile le taiati pentru straini culmea ce e de lucru in Ro. il face vietnamezii, indienii -- ca noi nu vrem sa mai muncim doar stam cu mana intinsa ca ne da statul -- asa ca la crasma baieti -- RUSINE MARE RUSINE --
04.05.2022 19:39
Lichelele pesediste spun:

"Este esențial ca, de îndată ce aceste resurse sunt exploatate, întreg lanțul de producție să fie în țara noastră."

Cu ce ne ajuta ca lantul de productie este in tara, daca este detinut de straini? Cu ce ne ajuta ca exploatarile sunt straine, prelucrarea o fac strainii si vand la pretul pietei globale, platind redevente de 2% ?

Normal ar fi fost sa spuna: Intreg lantul de exploatare si productie VA FI ROMANESC si se va lucra cu forta de munca romaneasca. Dar PeeSeeDeeii nu sunt tocmai normali, ei sunt ciumele rosii care au vandut deja 90% din tara.

A, dar stati asa, ca urmeaza o gramada de crize pe care occidentul vrea sa si le acopere cu resursele din Romania, luate moka. Iar slugoii din PSD le vor da pe tava, cu plecaciuni.
05.05.2022 10:32
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA