Tribuna
Sevis
Miercuri, la Teatrul de Balet Sibiu: "Giselle" luptă pentru iubire, la Sindicate
Alexandra CHEŞCU
1881 vizualizari
Miercuri, la Teatrul de Balet Sibiu:
Povestea de dragoste a delicatei "Giselle" este cea cu care iubitorii dansului se vor putea întâlni miercuri, 11 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Teatrul de Balet Sibiu reia în această săptămână unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale lumii, o poveste de dragoste care sfidează moartea şi care a uimit generaţii întregi de spectatori de-a lungul deceniilor. Pentru că "Giselle" a avut premiera absolută la 28 iunie 1841, la Salle Le Peletier din Paris.

O fragilă făptură
Spectacolul o aduce în prim-plan pe o tânără de la ţară, care, înveşmântată într-o rochiţă diafană, cu sorţuleţ albastru-moare, prematur, din inimă rănită. Evenimentul promite să creeze o atmosferă magică pe scena de la Sindicate, care va transpune publicul în lumea mitului, unde sălăşluiesc, deopotrivă, personaje pozitive şi negative, pentru că Giselle, transformată în stafie, încearcă din răsputeri să-şi protejeze iubitul de răzbunarea şi furia spiritelor rele feminine.
De la Carlotta Grisi, la Alina Cojocaru
Scena Casei de Cultură a Sindicatelor va fi însufleţită de personajul romantic şi fermecător al Gisellei, care a fost interpretat de-a lungul timpului de marile balerine ale lumii: Carlotta Grisi, Anna Pavlova, Tamara Karsavina, Olga Spesivtseva, Galina Ulanova, Alicia Markova, Alicia Alonso, Chan Hon Goh, Beryl Goldwyn, Karen Kain, Margot Fonteyn, Natalia Makarova, Alessandra Ferri şi Alina Cojocaru.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia