Tribuna
PNL
Meteorologii spun că abia acum începe vara. Început de august cu căldură şi ceva ploi de sezon
Dumitru CHISELIŢĂ
5480 vizualizari
Meteorologii spun că abia acum începe vara. Început de august cu căldură şi ceva ploi de sezon
August începe ca o lună de vară (în sfârşit!) după ce până acum am avut ba primăvară, ba toamnă, ba vreme de mai. Săptămâna ce începe, ne spun meteorologii, se încadrează începutului de august. Temperaturi calde, chiar caniculare la mijlocul zilei, ceva ploi torenţiale şi puţin vânt. Vreme de stat afară sau de mers în locuri unde nu e nevoie de tot felul de distanţări, tot "de sezon" şi ele.

Luni, vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea și dimineața. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul județului ce pot depăși 40-50 km/h, iar la munte, cu rafale ce vor depăși 60-70 km/h, îndeosebi în zonele înalte. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 15 grade.

Marţi, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare în cursul serii și al nopții când izolat sunt condiții de averse de ploaie însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul județului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 32 de grade, iar cele minime între 13 și 17 grade. Disconfortul termic va fi accentuat la orele prânzului, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să se situeze în jurul pragului critic de 80 de unități.

Miercuri, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare în cursul zilei când izolat, se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice . Vor fi şi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 31 de grade, iar cele minime între 12 și 16 grade.

Joi, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 32 de grade, iar cele minime între 13 și 16 grade. Disconfortul termic va fi accentuat la orele prânzului, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să se situeze în jurul pragului critic de 80 de unități.

În weekend, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil cu unele înnorări temporare. Pe arii restrânse la munte și izolat în rest, vor fi condiții de averse de ploaie însoțite și de descărcări electrice.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Udo Reckerth, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia