Tribuna
Meteorologic vorbind, avem prima săptămână de vară: căldură şi ceva ploi
Meteorologic vorbind, avem prima săptămână de vară: căldură şi ceva ploi
Chiar dacă din mai era tot vorba să fie cald şi ne-umed, iată că abia acum putem spune că a venit, într-adevăr, vara. Dacă săptămâna trecută era ploaie, dar era şi cald (sau invers) săptămâna ce va veni vom avea, credem, primele zile de vară adevărată: cald, ploi nu aşa de frecvente, mai mult la munte şi temperaturi ce vor urca până la 30 de grade chiar.

Luni, vremea va fi caldă și în general instabilă după-amiaza, în zona de munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când, local, în zonele de munte și izolat în rest, se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vor fi şi condiții de grindină. Izolat, cantitățile de precipitații vor depăși 15-20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 grade, iar cele minime între 14 și 16 grade.

Marţi, vremea va fi caldă și ușor instabilă după-amiaza și seara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza mai ales în zona de munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 grade, iar cele minime între 14 și 17 grade.

Miercuri, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, după orele amiezii. Local, în zonele de munte și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 grade, iar cele minime între 15 și 17 grade.

Joi, vremea se menține caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare după-amiaza, când pe arii restrânse, în zonele de munte, se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 30 grade, iar cele minime între 14 și 17 grade.

În weekend, vremea va fi deosebit de caldă. Izolat, după-amiaza, în zonele de munte se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologii Adrian Paşol şi Cristina Blaga, de la CMR Transilvania Sud Sibiu. (D.C.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia