Tribuna
Meteorologic, începe toamna. Adică va fi cam tot la fel ca vara
Dumitru CHISELIŢĂ
2126 vizualizari
Meteorologic, începe toamna. Adică va fi cam tot la fel ca vara
Nu ştiu dacă pot spune că, dacă la începutul săptămânii începe, calendaristic vorbind, toamna, vremea va fi şi ea "de toamnă". Vara aceasta, în fiecare lună, am avut, cu excepţia iernii, cam toate anotimpurile: căldurică de primăvară, caniculă de vară, ploi torenţiale tot de vară, seri reci de toamnă caldă şi chiar zile de final de noiembrie, cu ploi interminabile şi temperaturi de căciulă plus geacă groasă, deşi calendarul îţi arăta altceva. Ei bine, august se termină frumos aşa, ca vara. La fel cum începe şi septembrie, doar că încep ploile. Şi tot aşa, până joi, când prognoza e cum e, dar "în teren" pun pariu că va fi mult mai urât, aşa cum ştim din experienţa realităţii. Apoi va fi iar OK în weekend. Oricum anul acesta nu prea am avut vară decât pe bucăţi.

Luni, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 34 de grade, iar cele minime între 15 și 19 grade. Disconfortul termic va fi accentuat după orele amiezii, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a județului.

Marţi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii și în cursul nopții. Pe arii restrânse, se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat, căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 32 de grade, iar cele minime între 15 și 16 grade.

Miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade, iar cele minime între 13 și 15 grade.

Joi, vremea se va răci ușor. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 24 de grade, iar cele minime între 14 și 16 grade.

În weekend, vremea va fi în general instabilă în prima zi a intervalului, când local se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, apoi va deveni în general frumoasă.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Cristina Blaga, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
1 comentarii

Pentru ca e un inceput de septembrie minunat dedic tuturor forumistilor melodia Sweet september cu Tony Christie. Auditie buna!
02.09.2020 22:12
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia