Tribuna
Mesajul prefectului cu prilejul comemorării Revoluţiei din 1989

La 21 decembrie, se împli­nesc 22 ani de la izbucnirea revoltei populare anticea­u­şiste de la Sibiu. A fost un moment istoric ce avea să se transforme, a doua zi, într-o mişcare revoluţionară antico­mu­nistă. După Timişoara şi Lu­goj, Sibiul a fost oraşul un­de masele au ieşit în stradă cerând căderea regimului dictatorial condus de Elena şi Nicolae Ceauşescu, dar şi a sistemului comunist totali­tar, după 45 de ani de la insta­larea sa. A fost nevoie de curajul concetăţenilor noştri, din Sibiu şi din alte câteva mari oraşe, pentru a deveni realitate ceea ce o ţară în­treagă dorea. Dar pentru asta a fost nevoie şi de sa­crificiul suprem al celor aproape 100 de sibieni. Moartea lor n-a fost însă în zadar. Astăzi, după 22 de ani, România este o ţară democratică, membră a Uniunii Europene.
Vă îndemn, dragi concetă­ţeni, să ne gândim, în aceste zile, cu pioasă recunoştinţă la eroii noştri. Ei au murit în vâl­toa­rea evenimentelor care au readus România pe calea demo­craţiei şi a reintegrării în civilizaţia europeană. Lor să le mulţumim pentru ceea ce s-a schimbat în bine pentru noi toţi. Cât despre neajunsurile sociale pe care încă le trăim, să ne angajăm, în faţa memoriei acelor eroi, că vom face tot ce va depinde de noi pentru a nu le lăsa moştenire urmaşilor noştri.comentarii
5 comentarii

dupa ce-si pune neamurile in functii pe care in regimul comunist nici nu le-ar fi visat la cata incompetenta au in ei mai au si tupeu.Ma uit la cel care-i la Cartea funciara(director OCPI)cata prostie zace in el.Sunt experti in matrapazlacuri,altceva nu stiu.cat despre serviciile care le presteaza institutiile subordonate prefecturii,vai mama lor.Nici nu-i de mirare ca o ducem prost cu asa oameni in functii care administreaza bunurile statului si ne organizeaza administratia publica
ben
21.12.2011 01:14
Sunt curios cum vom face" tot ce va depinde de noi pentru" bla,bla,bla,cand matematica-i o stiinta exacta si din calcule rezulta clar ca datoriile angajate in nume propriu de guvernul si presedintele vremelnic al Romaniei vor fi "rostogolite",ca sa folosesc un termen la moda, pe vre-o trei generatii viitoare.Comunicatul seamana izbitor cu discursurile alea care ne indemnau pana-n '89 " sa facem totul pentru..."bla,bla,bla-uri.Se pare ca in Romania bunicii,parintii nostrii,noi am fost generatii de sacrificiu si urmeaza copiii nostrii,nepotii si stranepotii pentru ca,nu-i asa,nu s-a schimbat nimic in 22 de ani,au plecat a-i nostrii ,au venit a-i nostrii,deci e aceasi Marie dar cu alta palarie.
je
21.12.2011 08:27
N-a fost nici-o revolutie.A fost o harababura provocata de col.Dragomir Aurel de la 01512 Sibiu prin faptul ca le-a dat la toti ciulitii arme cu care s-au impuscat unii pe alti si tiganii ,profitand de acest lucru,au furat tot ce au apucat.Bosii comunismului sunt tot ei in frunte si acum,pe unde te duci tot de ei te lovesti,de secretari pcr,de securisti,etc.Pacat de ce-i care au murit nevinovati!
tereoristul
21.12.2011 11:04
Sa te duci cat vezi cu ochii si pe unde-i apuci pe astia sa-i calci drecului
cintezoiu
21.12.2011 12:14
Hop si eu cu informatziA.Laura Kodrutza Kovesi Pupila lui Base are diploma de Revolutzionara cu cele doua surori ale ei si cu tatal lor fost Procuror la Medias.Pentru ca nu au sarit gardu la militzie au primit pamint si case in Sibiu,medias,si arad in centrul orasului pe care l-au vindut.Au plecat la Bucuresti si au certificate de eroine unde au primit alte case si alte halci de paminturi.Halal eroii.
Neghina
21.12.2011 15:02
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia