FITS 2024
Tribuna
Mesajul părintelui baschetului sibian, Flaviu Stoica, pentru suporterii care au făcut scandal în sală la derbiul cu ”U” BT: ”E greu să construiești ceva, dar foarte ușor să strici! Nu vă atingeți de jucători și de echipă. M-ar durea sufletul să văd că se dărâmă!
Ovidiu BOICA
3932 vizualizari
Mesajul părintelui baschetului sibian, Flaviu Stoica, pentru suporterii care au făcut scandal în sală la derbiul cu ”U” BT: ”E greu să construiești ceva, dar foarte ușor să strici! Nu vă atingeți de jucători și de echipă. M-ar durea sufletul să văd că se dărâmă!

 

Profesorul Flavius Stoica, cel care a înființat la Sibiu echipa de baschet în anii '70 și care a promovat-o în prima divizie, aflându-se la conducerea ei vreme de mai bine de două decenii, nu a rămas impasibil la evenimentele din timpul partidei cu ”U” BT și reacțiile de după aceasta.

Fostul antrenor e de părere că ar fi regretabil ca, din ambițiile unora, clubul să aibă de suferit și crede că jucătorii și antrenorii ar trebui lăsați în pace, sfătuindu-i pe cei nemulțumiți să se adreseze direct celor din conducerea clubului

”Toată chestiunea asta, cu baschetul ăsta, s-a construit foarte greu, nu greu! S-a construit fără bani, numai din ambiție, din entuziasm și multă, multă dragoste pentru sport. Acuma, știți, un lucru e foarte, foarte ușor să-l dărâmi, foarte ușor să-l strici. Dacă l-ai stricat o dată, nu știu cine se mai apucă să mai facă încă o chestie din asta. Eu vreau să spun doar atâta celor care au făcut asta, să facă orice, dar să nu se mai atingă de jucători și de echipă. Performanța echipei este asta pe care o avem acum, n-avem ce face. Ăștia sunt jucătorii. Toată lumea a înțeles că ăștia n-au valoarea așteptată de toți, știu eu,  valoare extraordinară, dar vedeți dumneavoastră, valoarea este în funcție de câți bani ai. Ai bani, ai și valoare! N-ai bani, ai valoarea pe care o ai! Și atunci, ar trebui să fie mai înțelegători un pic cu treaba asta, iar lupta asta, dacă o au, cu conducerea sau cu nu știu cine, ar fi bine să o desfășoare acolo (n.a. la sediul clubului). Du-te, dom'le, la club, și dă-le-n cap, dacă asta vrei, vorba aici, la figurat, nu la propriu, bineînțeles: Dar acolo, la club, nu în spațiul ăsta (n.a. sală). Ce-ar fi acum, că de-abia s-a terminat stadionul ăsta de fotbal (n.a. ”Municipalul”), care este o bijuterie, să începem să lovim în echipa asta, să facem, să dregem... E păcat! Un lucru care se face odată bun, încearcă domnule și sprijină-l, fă ce poți, nu dărâma, nu da... Sunt, probabil, alte dedesupturi, care absolut nu mă interesează. Eu numai un lucru îi rog, să nu se atingă de echipă și de antrenor. Antrenorul este un meseriaș, își face datoria, își face munca acolo, la servici, la biroul lui. Unde s-a mai pomenit în lume ca într-un birou sau la un strung, când greșește ăla ceva, să vină spectatorii și să dea în el, să-i ceară demisia, să-l dea afară din slujbă. Dom'le, omul face cât poate și ce poate! Până a fost la juniori (n.a. antrenorul Tomas Rinkevicius), în aceiași activitate a fost foarte bun. Acuma dintr-o dată nu mai e bun, hai cu demisia. Lăsați-l un pic, de-abia e de-o lună acolo”, a afirmat, în exclusivitate pentru TRIBUNA, prof. Flaviu Stoica.

 

”Nu toată lumea poate să cânte ca Pavarotti...”

 

Profesorul Stoica a adăugat că, din nefericire, Sibiul nu are norocul altor orașe care își permit să investească mult mai mulți bani în sport.

.

”Aș vrea să-nțeleagă și ei că o activitate de genul ăsta se face foarte, foarte greu. Foarte greu o duci acolo, dar e foarte ușor de stricat. Când e vorba de stricat, văd că toată lumea se pricepe. Vreau să le transmit să lase echipa în pace, așa cum poate. Anul ăsta e așa, s-ar putea la anul să se schimbe puțin. Acuma, realitatea - eu așa înțeleg - e că noi nici nu avem aici, în Sibiu, niște firme grozave, pline de bani și care să poată să sponsorizeze așa ceva. Asta e una! Pe urmă, Universitatea niciodată n-a dat bani. Eu am fost acolo antrenor și știți foarte bine ce-am făcut 20 și ceva de ani. Eu n-am luat nici 5 bani, pe mine nu m-a plătit nimeni. Doar ministerul a considerat... Ne-a normat, în norma didactică, ne-a normat 4 ore. Aia a fost toată chestia timp de 20 de ani. Noi am fost cu altceva, cu suflet, noi am avut alte chestii, nu nu știu ce bani. Peste tot sunt urcușuri și coborâluri, intrări și ieșiri din formă, nu e o chestiune complicată.

Nu toată lumea poate să cânte ca Pavarotti, toată lumea încearcă, dar una e una și alta e alta. Ce să facem, asta e!

M-ar durea sufletul să văd că activitatea asta de baschet se dărâmă din ambițiile nu știu cui”, a mai spus prof. Flaviu Stoica.

 

 


comentarii
9 comentarii

Bani nu sunt atunci te dai la o parte și lași pe alții care poate aduc bani mai mulți!? Respect maxim domnul Stoica dar în ritmul ăsta tot la demolare se ajunge.
Radu
09.01.2023 23:28
Echipa asta a fost construita cu sudoare si pasiune multi ani si de multe generatii. Nu poate fi data jos de o mână ametiti care au impresia ca ei sunt actionari la club si ca in orasul asta doar ei exista.
Bravo adevaratilor suporteri si fani din galerie care simt inima batand in ritmul CSU si care nu pleaca urechea la denigrari de doi bani. Cu ei vom readuce candva urmatorul titlu. In nici un caz cu detractorii de meserie.
CSU FANS
10.01.2023 08:38
Din cate stiu eu aceasta echipa atrage mai multi bani de la Consiliul Judetean si de la Primarie decat echipa de fotbal. Daca Universitatea din Sibiu care este un colos nu da foarte multi bani nu este in regula.
In mod normal atat pentru fotbal cat si pentru baschet autoritatile si universitatea ar trebui sa contribuie fiecare cu cate un milion de euro. Atunci cred ca echipa de baschet cu un buget de 3 milioane de euro plus alte sponsorizari ar trebui sa fie in fiecare an in play-off. Am urmarit conferinta de presa a conducerii si nu am inteles mare lucru. Sa indus in eroare dar fara date concrete ca bugetul clubului este printre cele mai mici din liga si prin urmare asta ne este locul actual si ca performanta. Acest lucru este fals deoarece in foarte multe cazuri nu joaca bugetul. Este adevarat ca acesta e foarte important dar si managmentul sportiv al conduceri clubului are un rol important. Sau vazut nulte cazuri e adevarat mai ales in fotbal cand cu bani putini sau facut lucruri exceptionale sau cu bani multi sau dat chix. Deci adevarul e ca deobicei la mijloc. Pentru baschetul sibian ratarea play-offului ar trebui sa dea de gandit conducerii ca si ei au o parte de vina. Sa se ascunda gunoiul sub pres nu este o solutie.
Vivi Dragan
10.01.2023 14:04
Draga Vivi Drăgan. Ai idee citi bani a dat cj Sibiu în 14 sezoane de liga 1 la Gaz metan Medias? Îți spun eu.... 0 cenți! A dat în schimb și da an de an la csu Sibiu și mai nou la Hermannstadt. Pai de cind v -ați trecut mai cj ul pe proprietate personala? De cind va împărțiți voi banii după poftele voastre, nu va este rușine mai nemernicilor? Alte orașe nu mai exis5a în județul asta,jumătate Sibiu, alte echipe nu mai sunt în județ decât ale voastre? Mitici ordinari de Sibiu care sunteți.
Media?
10.01.2023 16:50
Consiliul Judetean nu a dat niciodata bani la fotbal. Poate ne spui cati bani a dat Romgaz si Transgaz la Gaz Metan Medias ? Sau poate cele 2 societati ale statului apartin satului Medias. Deci taranilor ciocul mic ca ati supt destul din banii nostri.
Vivi Dragan
10.01.2023 20:11
@CSU Fans - esti ireal de penibil!
In primul nu a fost vorba de "o mana de ametiti", ci de o masa mare de oameni, care insa din lasitate, confort sau nepasare si sau resemnare nu a reactionat la fel ca acei suporteri adevarati, care sunt langa echipa de mult timp.
In al doilea rand nimeni nu vrea sa "dea jos echipa" (ce aberatii zici!!!), dimpotriva, tocmai asta vor, sa salveze echipa de la distrugerea spre care o duc cei din conducere si fani de astia ca tine, care nu sunt capabili sa vada nimic.
"Cu ei vom aduce urmatorul titlu" :)))), ma opresc aici, esti paralel cu fenomenul!
Iar adevaratii suporteri si fani din galerie de care zici tu, mai sunt vreo 3-4, care fie nu sunt in stare sa discearna situatia, fie se incapataneaza sa sustina o cauza moarta, fie sunt cumparati intr-un fel sau altul de conducerea actuala.
Demisia Horatiu Floca!!!
alesb
11.01.2023 10:07
A supt ma ta din banii tai! Cj ul a dat bani lui Hermmanstadt și da în fiecare an lui Csu. De ani de zile,și da la absolut toate sporturile din Sibiu, fi mi ar scârbă de rasa voastră de nenorociți. În ce calitate va faceți voi a tot stăpâni pe banii județului mă? Nu îți e putina rușine la nas mă mitic ordinar de Sibiu. Ca va bateți joc de noi de ani de zile? A dat romgazul bani la gaz metan, a dat da....dar asta a fost echipa lor! Ca sa nu mai vb de faptul ca peste 50% din muncitorii companiei sint medieseni ,care plătesc impozite prin munca lor la bugetul statului,adică produc ceva, după care beneficiezi și tu prostul pământului. Compari mere cu prune?Dar voi citi lucrati la cj, ca să va luați niște bani primiți de la guvern pt întregul județ, ca să vi luați voi în proprietate personala? N ați vrea să sponsorizeze Romgazul și Transgazul la tot la voi? Și asa ați făcut destule pensiuni politice în sensul ăsta, hoților! Și asa v a sponsorizat Romgazul tot felul de festivaluri în fiecare an, de spitalul județean nu mai vorbesc citi bani au băgat, iar noi n avem un RMN în spitalul nostru! Rușine sa va fie!
11.01.2023 12:23
Nu aveti un RMN in spitalul vostru pentru ca in general in Romania nu sunt la tara.
Iar in privinta banilor dati de CJ la echipa de fotbal te inseli. Iti aduc aminte ca in anul in care ati schimbat gazonul la Medias noi cei din Sibiu v-am primit pe Municipal cea ce voi sclavilor sub conducerea celui din Alba Iulia ( Marginean) nu ati facut fiind nevoiti sa jucam la Tg.Mures. Dar voi sunteti obisnuiti sa fiti sclavi desi aveati conducatori foarte buni ca Parvulescu, Biro, Pustai si alti ati ales sa fiti condusi de mitici. De aceea ati reusit sa desfintati un club cu traditie.
Vivi Dragan
12.01.2023 10:07
Mai Vivi Drăgan, tu ai o nesimțire în tine nemaiîntâlnita .Pai noi am jucat o jumătate de campionat la voi ma și v am.platit cite 8000 de euro pe meci in 2010 ,fi mi ar scârbă de rasa ta de mitic cioban ordinar. Voi ați jucat 3 ani la noi,prin intervenții politice ,3 ANI ani ați jucat GRSTIS,nebunule care ești! Rmn nu avem pt ca Romgazul va sponsorizează vouă toate țigăniile de festivaluri sau pt ca baga o grămadă de bani în spitalul vostru de urgenta de căcat. In loc sa faca ceva pt muncitorii de pe urma cărora beneficiază
de acesti bani . Dar nu pot ,de termitele de la inalta
poartă ca sunt la comanda politică ,înțelegi? Ciobănas dobitoc care ești!
12.01.2023 17:10
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica