Tribuna
SEVIS
Mergem la Slujba de Înviere. Propunerea Guvernului este: ridicarea restricțiilor până la ora 5.00, magazine deschise până la ora 20 în Vinerea Mare
Laura BUCIU
833 vizualizari
Mergem la Slujba de Înviere. Propunerea Guvernului este: ridicarea restricțiilor până la ora 5.00, magazine deschise până la ora 20 în Vinerea Mare
Foto cu caracter ilustrativ © Răzvan NEGRU

Circulația în noaptea de Înviere va fi permisă până la ora 5.00, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00 în Vinerea Mare. Aceasta este propunerea premierului Florin Cîțu, pentru reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Propuneri importante pe care le transmit astăzi (joi – n.r.) CNSU: pentru cei care vor merge la slujba de Paști, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5.00; magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paști; stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, a anunțat Florin Cîțu.

După analiza în CNSU, propunerea va ajunge pe masa Guvernului, pentru aprobare.

 

Reacția Patriarhiei Române: „Se înscrie riguros în litera și în spiritul onest al dialogului”

 

Anunțul premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Slujba de Înviere, în ritualul ortodox, spre deosebire de cel catolic, se desfășoară între orele 00.00-04.00.

„S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. Aceasta, întrucât participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție”, este mesajul transmis de Vasile Bănescu.

Detalii despre organizarea slujbelor de Paști și de Florii vor fi transmise de reprezentanții Patriarhiei Române săptămâna viitoare.

„De asemenea, așa cum se știe, partea slujbei de Înviere la care asistă cea mai parte a credincioșilor se desfășoară afară, în curtea bisericii. Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor. BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează. Detalii despre organizarea slujbelor de Florii și Paști vor fi comunicate săptămâna viitoare”, a adăugat Vasile Bănescu.

 

comentarii
6 comentarii

Ne-a dat Ceausescu 100 de lei ca sa nu-l dam pe mana lui Tepes.
08.04.2021 14:20
Boier, Cîțu!
Un cititor
08.04.2021 21:09
nu mergem la Inviere!!!
un sibian
09.04.2021 13:51
Cand te gandesti la tine vezi mai multi? Si de ce trei semne de exclamare? Explica-te macar. Pardon, explicati-va, ca esti mau multi. :)
09.04.2021 14:56
Dumnezeu e peste tot, te poți ruga oriunde! Contează faptele, nu cât stai în biserici sau alte imobile somptuoase. Cine își aduce aminte când s-a crăpat zidurile bisericii și catapeteasma s-a sfâșiat în doua, în urma răstignirii lui Iisus? Cine l-au răstignit pe IISUS? POCHII, CA LE ERA FRICA SA NU ÎȘI PIARDĂ COTIZANTII. E totul în Biblie. Luati și citiți, voi înșivă, ca să vedeți și sa va convingeți. De la Iisus avem Cele 10 porunci și Tatăl nostru. Restul poveștilor cu tradiții,restricții, donații bisericilor avute, e totul o făcătura a pochilor....Ce ai de făcut? Respecta toate cele 10 porunci, fa bine dacă poți, dacă nu, abține-te. Asta e important, faptele, nu cât te inghiorlanesti prin biserici. Paște poate fi oriunde, lumina Sfânta e orice lumina aprinsa zicând o rugăciune din suflet! ATÂT.
pochii NU SUNT DUMNEZEU!!!
09.04.2021 16:54
Mai sunt si alti oameni care au alta traditie decat tine. Vrei tu sa le interzici sa se manifeste? Banuiesc ca nu, atunci nu putem decat sa-i respectam pe ceilalti.
09.04.2021 17:09
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia