Tribuna
Medicii Spitalului Județean de Urgență Sibiu au externat aproape 70% din pacienți
Laura BUCIU
2442 vizualizari
Medicii Spitalului Județean de Urgență Sibiu au externat aproape 70% din pacienți
© Răzvan NEGRU

Medicii Spitalului Județean de Urgență Sibiu au externat aproape 70 la sută din pacienții internați, în contextul noului ordin privind eliberarea unităților medicale.

Un număr de 78 de persoane au fost externate încă de luni, iar marți, medicii au mai externat alți 50 de sibieni. Astfel, în prezent, unitatea medicală are doar 30 la sută din paturi ocupate, acestea fiind cazuri grave, care nu au putut fi trimise acasă.

De asemenea, cifrele nu conțin pacientele internate la Maternitate, nici pacienții care fac dializă sau cazurile internate marți în regim de urgență.

Practic, din cele peste 1.000 de paturi, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu avea, marți, ocupate circa 220.

Reprezentanții Spitalului spun că au redus internările încă din 12 martie, astfel că de la emiterea ordinului nu au fost multe persoane de trimis acasă, sub tratament.

 

Măsurile, luate pentru a limita infectarea cu noul virus

 

Autorităţile au decis luni noi măsuri pentru a crea suficiente locuri în spitale pentru cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus, dar şi pentru a limita posibilitatea ca pacienţii să fie infectaţi.

Internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate au fost suspendate, iar consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private, au fost și ele suspendate potrivit unui ordin al autorităţilor.
Ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private prevede aceste măsuri.
 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA