Tribuna
Comunicat de presa
Medicii şi personalul de la Psihiatrie aleargă la Maraton pentru televiziunea copiilor
Laura BUCIU
5792 vizualizari
Medicii şi personalul de la Psihiatrie aleargă la Maraton pentru televiziunea copiilor

La Spitalul de Psihiatrie se vor instala monitoare tv prin care cei mici vor putea să vizioneze desene animate sau piese de teatru concepute special pentru vârsta lor. În timpul vizionării se vor introduce mesaje subliminale despre viaţa sănătoasă: de ce e bine să se spele pe mâini, de ce e bine să se spele pe dinţi, ce fel de hrană este sănătoasă etc. Pentru ca acest proiect să devină realitate, medici, asistente şi personal auxiliar din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Sibiu s-au înscris la Maratonul care va avea loc la sfârşitul lunii mai, sperând că vor strânge fondurile necesare acestui demers. Tototdată, aceştia îi invită şi pe sibieni să li se alăture pentru a susţine acest proiect important pentru sănătatea copiilor.

  • "Edu-TV propune înființarea unui sistem de transmisie cu circuit închis a emisiunilor cu caracter educativ și recreativ în secțiile pediatrice Recuperare și Neurologie ale Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda din Sibiu. Beneficiarii acestui proiect sunt copiii și părinții însoțitori care petrec în spital o perioadă de timp internați, pentru diagnosticare, tratament și recuperarea stării de sănătate. Ne-am propus instalarea de monitoare tv în saloane, conectarea acestora la un sistem de transmisiune și difuzarea unor programe dedicate copiilor, ce vor alterna subiectele de interes cu momente de divertisment (cântece, jocuri, desene animate, piese de teatru pentru copii)”, a spus dr. Cristina Oroian, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Psihiatrie, care s-a înscris în cadrul Maratonului care se va desfăşura în Sibiu la sfârşitul lunii mai.

 

Programe pentru sănătatea copiilor

Programele special concepute pentru sistemul Edu-TV se vor axa pe deprinderile de igienă, principiile alimentației sănătoase, importanța gestionării timpului și a somnului, dar și alte subiecte de interes pentru adoptarea și menținerea unui stil de viață adecvat vârstei.

  • „Noutatea absolută a proiectului constă în faptul că televiziunea cu circuit închis dă posibilitatea controlului asupra timpului pe care copiii îl petrec în fața unui ecran, dar mai ales a conținutului programului vizionat. Astfel, în loc să privească emisiuni neadecvate vârstei, micii pacienți vor beneficia de un set de programe special concepute pentru a le face timpul mai plăcut pe perioada spitalizării și care susțin crearea acelor deprinderi sănătoase de care au nevoie, iar informația este receptată într-un mod prietenos”, a spus şi directorul medical al Spitalului, dr. Ciprian Băcilă, care, de asemenea, va alerga pentru „televiziunea copiilor”.

Conținutul programelor și emisiunilor vor face obiectul mai multor parteneriate cu instituții de cultură locale precum Teatrul Gong, care va realiza mici scenete și momente vesele. Proiectul Edu TV este promovat de ASPPS și Clubul Rotary Sibiu, ai căror membri, în vederea colectării fondurilor necesare transpunerii în realitate, s-au înscris la MARATON SIBIU 2017, eveniment comunitar cu tradiție.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia