Tribuna
Medicii oftalmologi din Sibiu, alături de cei mai buni din Germania
Laura BUCIU
4487 vizualizari
Medicii oftalmologi din Sibiu, alături de cei mai buni din Germania

Medicii oftalmologi din cadrul Secţiei Clinice Oftal­mologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au fost prezenţi, la începutul lunii octombrie la două con­grese de prestigiu: Congre­sul Societăţii Germane de Oftalmologie de la Berlin şi Congresul Naţional al So­cietăţii Române de Oftal­mologie de la Sinaia.
Mai mulţi medici oftal­mologi ai spitalului, printre care prof.univ.dr. Adriana Stănilă, medicul şef al secţiei, şef lucrări dr. Adrian Teodoru, dr. Mihai Elena şi dr. Dan Stănilă au participat în perioada 1 - 5 octombrie, în Berlin (Germania), la Con­gresul Societăţii Germane de Oftalmologie. Cei patru medici ai SCJU Sibiu sunt, de altfel, membri ai acestei societăţi, care a fost fondată în 1857, fiind cea mai veche din lume. „Pentru noi este o onoare să facem parte din cadrul Societăţii Germane de Oftalmologie, care reuneşte peste 6.500 de membri din întreaga lume şi al cărei scop este promovarea cer­ce­tării în oftalmologie prin diferite proiecte şi studii, prin organizarea de congrese şi publicarea de jurnale ştiin­ţifice, precum şi prin acor­darea de burse şi fonduri pentru cercetare”, a declarat prof. dr. Adriana Stănilă, medicul şef al Secţiei Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu.
În cadrul congresului, me­dicii sibieni au prezentat participanţilor trei lucrări de tip poster, foarte bine cotate şi apreciate de participanţi: „Posibilităţi de intubare a căilor lacrimale”, „Implanta­rea de greutate în pleoapa superioară pentru protejarea suprafeţei oculare în para­lizia de nerv facial”, şi „Uti­lizarea lentilelor de contact terapeutice în plăgile corne­ene penetrante ”. „Tematica congresului a fost una ge­nerală, împărţită pe secţiuni paralele de cornee, cata­ractă, retină, conjunctivă, or­bită etc., manifestarea ba­zându-se pe cercetarea şi cooperarea interdisciplinară, prin aducerea  în prim-plan a provocărilor cu care se con­fruntă în prezent oftalmo­logia. Scopul manifestării a fost de a consolida nivelul de colaborare dintre medici şi cercetători pentru creşterea nivelului de cunoştinţe şi dezvoltarea unor modalităţi de tratament inovatoare şi sigure”, a mai declarat prof. dr. Adriana Stănilă.

La Sinaia, la congres naţional

În perioada 7 - 10 noiem­brie 2014, oftalmologii si­bieni vor fi prezenţi la Si­naia, staţiunea montană găzduind cel de-al XIV-lea Congres Naţional, cu participare in­ternaţională, al Societăţii Române de Oftalmologie, organizaţie în cadrul căreia prof.univ.dr. Adriana Stănilă este membru în cadrul Con­siliului de conducere. Şi tematica acestui congres este una generală, împărţită pe secţiuni diverse, prof. dr. Adriana Stănilă fiind mode­ratorul secţiunii de „Cornee şi Chirurgie refractivă”. Totodată, prof.dr. Adriana Stănilă şi dr. Dan Stănilă vor prezenta, în cadrul eveni­mentului două lucrări de specialitate: „Noutăţi în tratamentul keratopatiei neurotrofice” şi „Alternative chirurgicale în tratamentul glaucomului neovascular”.
În cadrul congresului vor fi organizate cursuri pentru rezidenţi şi vor fi acordate burse pentru aceştia, oftal­mologii rezidenţi ai SCJU Sibiu urmând să participe la eveniment. De remarcat este că manifestarea va include şi o secţiune dedicată asis­tentelor medicale, cu prezen­tări şi discuţii privind practica şi tehnicile de îngrijire, în cadrul căreia asistenta şefă din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a SCJU Sibiu, Ana Popa, va prezenta lu­crarea „Tratamentul şi în­grijirea pacienţilor operaţi de Pterigion din perspectiva asistenţei medicale”.„Acest congres este o manifestare ştiinţifică foarte importantă, reunind specialişti din mai multe ţări, care vor dezbate aspecte relevante privind întrea­ga patologie oftalmo­logică iar prezenţa noastră activă certifică faptul că of­talmologia sibiană se gă­seşte în prezent la un nivel ridicat din perspectiva re­zultatelor şi a preocupării pentru dezvoltare continuă”, a precizat prof. dr. Adriana Stănilă.

comentarii
1 comentarii

Cea mai selecta oferta! Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email :gheorghenecula@yahoo.com
vaporeanu
08.10.2015 00:32
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia