Tribuna
Medicii de familie renunţă la protest
Medicii de familie renunţă la protest
* Medicii de familie au primit bani mai mulţi, în urma negocierilor cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate * Valoarea punctului per capita a crescut de la 2,95 RON la 4,1 RON iar cel per serviciu de la 1,22 RON la 1,5 RON * Medicii renunţă la protestul programat pentru zilele de 18, 19 şi 20 februarie *
Medicii de familie din judeţul Sibiu au renunţat la protestul programat pentru zilele de 18, 19 şi 20 februarie . "Am primit comunicat oficial că în judeţul Sibiu, întrucât Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Asociaţia Medicilor de Familie s–au înţeles, se renunţă la protest", a declarat pentru TRIBUNA Costin Ionescu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Negocieri finalizate cu succes

Principala nemulţumire a medicilor de familie a fost reducerea bugetului pe anul 2009 cu aproximativ 40% faţă de cel din 2008. Mai exact, valoarea punctului per capita scăzuse de la 4,6 RON la 2.95 RON la 2,95 RON iar a celui per serviciu de la 1,9 RON la 1,22 RON. În urma negocierilor de ieri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei au Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, s-a ajuns la o soluţie de compromis. Aceasta constă în majorarea sumelor promise iniţial, care rămân totuşi sub nivelul celor din anul 2008. "S-a obţinut o valoare mai scăzută decât a punctului de anul trecut, dar este o valoare bună pentru continuarea activităţii", precizează Loredana Piloff, preşedintele filialei sibiene a Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Au primit bani mai mulţi

În urma negocierilor de ieri, medicii de familie au obţinut o valoare de 4,1 RON a punctului per capita, faţă de 2,95 RON cât era prevăzut iniţial, şi o valoare de 1,5 a punctului per serviciu, faţă de 1,22 cât se prevăzuse în proiectul de buget. Medicii au mai obţinut păstrarea sporului pentru gradul profesional, precum şi acceptul ca în comisia de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii să fie inclus şi boardul Societăţii Naţionale de Medicină de Familie. 




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA