Tribuna
Sevis
Medic sibian despre Portalul Medical: „Faceți cont pentru dumneavoastră și părinții dumneavoastră, iar astfel veți avea acces la toate investigațiile”
Sorana MAIER
1419 vizualizari
Medic sibian despre Portalul Medical: „Faceți cont pentru dumneavoastră și părinții dumneavoastră, iar astfel veți avea acces la toate investigațiile”

Portalul Medical, site-ul care cuprinde informații medicale detaliate despre pacienți, disponibile pentru medici, este considerat extrem de util de un medic sibian, care îi îndeamnă pe pacienți să își facă un cont pe această platformă.

„Dragi pacienți, astăzi am avut o surpriză imensă că am putut afla și consilia aparținătorii unui pacient ale cărui investigații, practic toate, le-am găsit pe Portal Medical Sibiu. Faceți cont pentru dumneavoastră și părinții dumneavoastră iar astfel veți avea acces la toate investigațiile, în timp real, atât voi cât și medicul de familie și astfel puteți lua deciziile cele mai bune. Felicitări Consiliul Județean Sibiu pentru proiect, astăzi mi-a fost extrem de util. Informația merită din plin să fie distribuită dar și folosită!”, a scris medicul Eduard Egri, pe pagina de socializare.

Inițiat de Consiliul Județean Sibiu, Portalul Medical asigură accesul pacienților la un tablou centralizat care cuprinde date medicale din cele șase unități medicale, precum istoric medical, scrisori medicale, bilete de ieșire din spital și buletine de analize.

Recent, CJ a semnat un protocol de colaborare pentru extinderea platformei Portal Medical cu Spitalul de Pediatrie Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Primăria Orașului Cisnădie, și clinica privată Misan Med.

Pacienții celor trei spitale vor avea acces la tot istoricul medical.

Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu,  fiind adaptată oricărui  dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre unitățile medicale menționate , fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat   “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și Retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea Portalului Medical are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

 

comentarii
1 comentarii

Big Brother medical, asta e.
Stimați medici, reputația voastră este la pământ, competența voastră este sub pământ, iar sistemul educațional care ar trebui să pregătească medici există doar cu numele. Doar lăcomia vă este la înălțime.
Situația de criză v-a demascat: habar n-aveți de știința medicală, de etica și de deontologia profesională.
Vă dați aere în fața oamenilor de rând, profitând de ignoranta și de buna lor credință.
Un cititor
11.06.2021 11:02
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia