Tribuna
PNL
Medic din UPU Sibiu în ședința CJSU: „Nu mai avem unde interna”. Prefectul Mircea Crețu: „Ne facem de toată minunea”
Laura BUCIU
3492 vizualizari
Medic din UPU Sibiu în ședința CJSU: „Nu mai avem unde interna”. Prefectul Mircea Crețu: „Ne facem de toată minunea”

Medicul Voichița Halmaghi, de la UPU Sibiu a intervenit, luni, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a atrage atenția că în spitalul din Sibiu nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID. Prefectul Mircea Crețu a admonestat-o: „Ne facem de toată minunea”.

Medicul Voichița Halmaghi, de la UPU Sibiu, îi ține locul, zilele acestea, șefului Urgenței din Sibiu, Bogdan Csillag. Halmaghi a intervenit în ședința CJSU Sibiu pentru a atrage atenția că numărul tot mai mare de cazuri grade de COVID-19 face imposibilă internarea pacienților.

„Ascultaţi-mă, sper că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum”, a spus prefectul Mircea Crețu imediat de medicul a luat cuvântul.

„Nu, nu pun întrebări. Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri (duminică - n.r) s-au raportat 150”, a spus medicul urgentist.

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, i-a spus că „acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre”, o ședință cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa urmând să aibă loc marți, și a invitat-o să vină cu propuneri.

„Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum”, a spus prefectul.

Surprinsă de răspunsul prefectului, medicul din UPU a întrebat „de care minune”, iar Mircea Crețu i-a replicat întrebând-o, la rândul său, dacă și-ar dori să spună și el ce nemulțumiri are în privința Ambulanţei şi spitalelor.

„Nu sunt nemulţumiri. Eu spun că trebuie luat în calcul că trebuie să fie un număr mai mare de paturi”, a replicat dr. Voichița Halmaghi.

Discuțiile aprinse din CJSU Sibiu au pornit din cauza situației de la Spitalul Municipal Mediaș, unde, deși sunt două paturi de ATI, acestea nu pot funcționa. La Spitalul Municipal un bărbat de 65 de ani a murit așteptând să i se găsească un pat de terapie intensivă.

comentarii
7 comentarii

Apucaturi de politruc comunist, sa bagam totul sub pres, sa para ca e bine. Nu, nu e bine, serviciile medicale publice din Sibiu sunt jenante, in spitale vechi si prafuite, total nepotrivite anului 2020.
Asa ca macar aveti barbatia sa iesiti si sa recunoasteti asta domnule prefect, e mai de apreciat decat "ne facem de minune”!!
CitizenX
26.10.2020 18:55
poliruci este peste tot....inclusiv la Medias
cine ar trebui sa gestioneze cele 2 paturi ATI de acolo ?
mizerie e peste tot, sub pres,peste pres, pe pereti, si in cvapu celor ce se cred conducatori
mizeaza pe dictonul DIVIDE ET IMPERA!
nu au curaj si barbatia, sa isi asume responsabilitatea decizilor luate,nimeni nici prefectul nici cei ce se afla la conducerea spitalelor judetene, sau orasanesti
Citizen X1
26.10.2020 20:50
asta e rezultatul democratiei ....

da, e ok, mai trec cateva zile, se uita, si mergem la vot ,spre "binele luptei "contra covid 19
votam si o luam de la capat, din nou ????
intr-o zi poat sa vina o epidemie de ciuma sau variola, ce va faceti domnilor directori...
parasiti primii vasul naufragiat...oricum navigati in ape tulburi, si poate doar un taifun sa va zgaltaie, ca sa va treziti ; de desteptat ,nu este sansa
nu este, geaba , nu est !

DNA ce pazeste ???la nunmirie pe pile in functii de la anumite unitati spitalicesti ???cine e neam cu directoru , are sanse sa promoveze...
alt sibina
26.10.2020 20:58
Plimbati-l dnelor,dlor medici pe acest prefect cu mintea ,,creatza"prin UPU.
Poate ia nitzel C19 si lasati-l pe urma pe banca,in parc...
Dan C.
27.10.2020 07:40
Exercitiu de imaginatie: nu la fel se intampla la nivel national? Tara arde si Iohanis se piaptana!!!
Nicu
27.10.2020 08:33
Ce dracu cauta fosila asta la conducerea unui judet?
cititor
27.10.2020 08:56
Si concluzia este ' multaaaa sa-na-ta-teee'

Dar sa faca locuri in spitale (de 8 luni) nu au fost in stare. Mare realizare... au montat un cort
Stati in casa prostilor!
hashtag
27.10.2020 09:19
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia