Tribuna
Medic de urgență de la Spitalul Militar Sibiu: „Nu avem echipament de protecție”. Conducerea Spitalului MIlitar Sibiu reacționează
Laura BUCIU
37824 vizualizari
Medic de urgență de la Spitalul Militar Sibiu: „Nu avem echipament de protecție”. Conducerea Spitalului MIlitar Sibiu reacționează
© Arhiva Tribuna

Un medic de urgență de la Spitalul Militar din Sibiu reclamă faptul că personalul medical nu are echipament de protecție și a avut deja contact cu un pacient suspectat a avea noul virus, în urma investigației CT. Medicul spune că managerul testează la 3 zile după internare, doar pacientul, nu și contacții.

Medicul de urgență Cristiana Oprița a scris, marți, pe Facebook, faptul că Spitalul Militar Sibiu nu are echipament de protecție, iar în urma analizei cu computerul tomograf ar exista deja contact cu un pacient bănuit că e infectat cu noul COVID-19.

„Sunt medic de urgență CPU Spitalul Militar Sibiu. Nu avem echipament de protecție, avem deja un caz de COVID-19, plămân pozitiv la CT. Managerul Spitalului a decis să fie testat pacientul după trei zile de la internare, a refuzat să testeze personalul contact, spunând că testarea este doar pentru pacienți, nu pentru personalul medical”, reclamă medicul pe Facebook.

Aceasta întreabă public cum vor fi ajutați pacienții în condițiile în care doctorii se vor infecta. „Această atitudine de amatorism managerial va atrage consecințele închiderii unui spital care ar trebui să fie unul strategic. Nu avem echipament de protecție, nu avem personal, spitalul nu are un plan în ceea ce privește circuitul pacienților infectați. Doriți închiderea spitalului? Va fi în maxim două săptămâni dacă nu aduceți medici militari cu experiență managerială”, a mai scris medicul, care afirmă că directorul unității medicale i-ar fi amenințat pe doctori cu desfacerea contractului de muncă.

În urma postării de pe Facebook, prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a cerut Direcției de Sănătate Publică Sibiu să verifice situația de la Spitalul Militar din oraș.

 

În replică, reprezentanții Spitalului Militar au transmis că pacientul despre care a vorbit medicul are test NEGATIV la coronavirus

 

Reprezentanții Spitalului Militar Sibiu au transmis, marți seara, că ceea ce a postat medicul urgentist, angajat al unității medicale, privind existența unui caz de pacient infectat cu COVID-19 nu corespund realității.

„Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secția medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic s-a exclus suspiciunea de infecție cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigațiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19. Cu toate că pacientul nu se încadra în definița de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12.30, a fost NEGATIV pentru COVID-19”, au transmis reprezentanții Spitalului Militar „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.

Cu privire la acuzațiile aduse în privința lipsei dotărilor cu echipamente de protecție, reprezentanții unității medicale au precizat că în cadrul spitalului se folosește echipament de protecție în conformitate cu recomandările de folosire a echipamentului individual de protecție care trebuie utilizat în contextul COVID-19, în funcție de secție, personal și tipul de activitate, document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale.

„Conducerea spitalului are în plan un circuit pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19 și spațiile necesare izolării acestora”, arată reprezentanții Spitalului Militar.

Privitor la informația conform căreia managerul spitalului a refuzat să testeze personalul contact, se menționează că în cadrul spitalului testările pacienților suspecți COVID-19 se fac în conformitate cu prevederile din „Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, respectiv sunt testați doar contacții eventualelor cazuri confirmate.

comentarii
12 comentarii

Dacă nimeni nu are cunoștință de starea spitalelor, ci vrea să le închidă în plină criză epidemiologică, rămânem cu facebook pe post de ordin al ministrului. Cu poze virus din față și profil
Sau ce
24.03.2020 16:46
Punem pariu că dementa aia își va șterge postarea singură?
Auzi la ea, văicăreli pe Facebook. Păi dacă ai ceva anunți autotitățile cucoană descreierată, un un grup în care s-au adunat toți psihopații rețelelor sociale.
abyz3030
24.03.2020 17:07
Dementa aia?! Pe bune?! E medic @abyz3030!!!! Sa speram ca nu o sa ai nevoie de ajutorul acelei "demente" sau vreunul al "dement medical". Sanatate!
Federal
24.03.2020 17:51
Nici medicii de familie nu au primit nici un echipament...
Eu...
24.03.2020 17:51
abyz3030 esti rebut ginecologic. medicii, trebuia sa te arunce la gunoi cand te-a nascut ma-ta...

Cat despre situatita actuala ... doresc sanatate tuturor si sa depasim momentul asta cu cat mai putine victime... Si sper ca autoritatile sa nu mai minta sa primeasca un pachet divin, sa se trezeasca la realitate sa devina tranparenti, sa zica problemei pe nume, avem pacienti infectati covid19 in Sibiu!
catre abyz3030
24.03.2020 18:04
Încă nu este confirmat cazul (nu a ieșit încă rezultatul testării). Nu ascunde nimeni realitatea. Doar cazurile confirmate sunt numarate în statistica aceea.
Tropea
24.03.2020 19:18
Pentru subnutritul intelectual care mi-a răspuns la 18:04: vezi că a dat managerul Sputalului Militar un comunicat, poate ai noroc de ți se trezește neuronul singur și plictisit. Eu nu-ți pot oferi decât un manual de gramatică de clasa a cincea, și eventual îți pot citi și tălmăci acel comunicat, sincer, nu cred că ai fi capabil să desprinzi singur ideile principale.
Hai marș avortonule!
Abyz3030
24.03.2020 20:12
Și până acum ai dormit în izmene? Acum te-ai gândit să spui că nu aveți echipamente de protecție?
Doru
24.03.2020 21:01
Ce oameni ciudați! De ce trebuie sa va jigniți? Credeți ca sunteți mai deștepți unii decât alții? Comentariile voastre arata cine sunteți
Alin
24.03.2020 21:15
dna dr oprita vrea tot timpul sa iasa in evidenta.antecedente-comentarii despre medicii de familie.oricum eu pentru mine este "aspenter 3x1/zi"(apropo,am reteta originala dna dr.oprita)
coleg
24.03.2020 21:56
Femeia cu comentariu e putin bolnava. Sigur cu toida. De mica. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ramanem doar cu oameni ca ea. Cred ca se imbraca in pijamale cand vine in garda...in nici un caz nu a lucrat intr-o urgenta de spital comunal. Probabil are un salar de vreo 20.000 de lei...sporuri grase....incompetenta maxima...indolenta..... As fi intersat de cat stie sa lucreze....oare stie sa intre in casa cand ploua?
Frumos...interesant....ati sta numai cu ea cand va este rau?
24.03.2020 23:05
Vreau să-i mulțumesc dr. PADMAN un caster de vrăji foarte puternic, care mă ajută să-mi aduc soțul înapoi la mine, în urmă cu câteva luni am o problemă serioasă cu soțul meu, în măsura în care a ieșit din casă și a început să se întâlnească cu o altă femeie și el a rămas cu femeia, aproape că am renunțat până când am văzut o mărturie online despre dr. PADMAN și am decis să-l contactez. I-am explicat problema mea și m-a asigurat că voi vedea un rezultat pozitiv după 24 de ore, în mod surprinzător soțul meu a revenit a doua zi după vraja, implorându-mă să-l iert și mi-a promis să nu mă mai lase niciodată, mulțumită dr unității pentru vraja reală și, dacă aveți vreo problemă, contactați-l, este sincer.

site web: https://padmanspell.com

Whatsapp +19492293867

E-mail: padmanlovespell@yahoo.com.

https://twitter.com/padman_dr.
Patricia
25.03.2020 02:15
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA