Tribuna
AFF
Mâzgălistadt sau când nu ai cu cine
Dumitru CHISELIŢĂ
851 vizualizari
Mâzgălistadt sau când nu ai cu cine
Chiar dacă subiectul ar părea unora repetitiv, la fel ca acela cu trotinetele care aduc haosul în trafic şi pe trotuare, asta este. Şi campaniile de mâzgăleli din Sibiu, şi trotinetele puse sau folosite sau administrate aiurea sunt repetitive. Atât de repetitive încât ori devii apatic şi zici că asta e, ori nu îţi trece şi acţionezi şi semnalezi continuu.

 

 

Nu aş fi scris IAR despre măzgălicii de serviciu care sunt prinşi doar prin coincidenţe fericite, dacă zilele trecute nu aş fi trecut prin Turnul WC de lângă Sala Thalia, care este şi un pasaj de trecere spre Coposu. De ce turn? Pentru că chestia aia cu acoperiş amuzant a fost pe vremuri un turn, nu mai ştiu care şi nici nu am chef să caut acum. De ce WC? Pentru că are şi destinaţia de WC public neoficial. Cine nu crede să vină să miroasă. Sau uite, nu WC, doar pisoar. E bine? Indiferent cum şi la ce o mai servi, interiorul acestuia a fost cumva reparat. Adică s-a zugrăvit peste nişte mâzgăleli mai vechi. Dar, fiind vorba de Sibiu şi de zona istorică, era normal ca acest act benefic să nu ţină. Şi nu a ţinut.

Dovadă sunt imaginile: Unele sunt îndemnuri hashtagiste la adresa Poliţiei Lo­cale (asta e, când le permiţi, prin inacti­vitate şi nepăsare pe salarii excelente, să ţi se suie în cap exact asta se petrece), un dra­pel cu un simbol seminazist, plus alte chestii.

La fel, la noul şi adoratul (mai ales de fotografii oficiali) şi cenuşiul nou pasaj de la Bulevard, chiar dacă acolo e cam pace din motive de neînţeles, totuşi, cutia de nisip pare a nu fi făcut parte din elementele vreunui posibil pact de neagresiune "artistică" a măreţei ctitorii a veacului acestuia. În ciuda faptului că acolo sunt plictisitor de multe camere de supraveghere menite să supravegheze pietonii paşnici, deja "7 CLICK" şi "LTS" au acţionat. Apropo, nu cumva la un moment dat au fost identificaţi? Li s-a dat amenda doar pentru ce au făcut în acel moment? Bănuiesc că da, că noa, a identifica toate vandalizările înseamnă muncă prea multă... Oricum, bine că nu au văzut camerele nimic. Sau era prea lumină de la reclamele alea de pe ecrane...

Apropo. Am blurat "m***e" ăla din reflexul de bun simţ, chiar dacă oricine îl poate vedea, ca pe elevii ăia din autobuz care mai strigă "kwaee!". 

Later edit: cel cu LTS a fost prins (din nou?) şi a luat 5.000 lei taxă de "artă stradală". Felicitări, la cât mai multe amenzi înainte.

 


comentarii
2 comentarii

,,(asta e, când le permiţi, prin inacti­vitate şi nepăsare pe salarii excelente, să ţi se suie în cap exact asta se petrece),,Domnule Dumitru Chisalita da-ti cu ,,biciu-n ei,, faptul ca sunt tolerati ii doare la basca luna trece lefa vine, s-au impamantenit la POLITIA LOCALA, crezand ca sunt vesnici, dar se pare ca o reforma se intrezareste.
Guvernatorul Transilvaniei
23.05.2023 07:04
si din partea mea....dar nu blurat :) m_ue politiei locale :))))))))))
miniME
23.05.2023 17:34
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA