Nu aş fi scris IAR despre măzgălicii de serviciu care sunt prinşi doar prin coincidenţe fericite, dacă zilele trecute nu aş fi trecut prin Turnul WC de lângă Sala Thalia, care este şi un pasaj de trecere spre Coposu. De ce turn? Pentru că chestia aia cu acoperiş amuzant a fost pe vremuri un turn, nu mai ştiu care şi nici nu am chef să caut acum. De ce WC? Pentru că are şi destinaţia de WC public neoficial. Cine nu crede să vină să miroasă. Sau uite, nu WC, doar pisoar. E bine? Indiferent cum şi la ce o mai servi, interiorul acestuia a fost cumva reparat. Adică s-a zugrăvit peste nişte mâzgăleli mai vechi. Dar, fiind vorba de Sibiu şi de zona istorică, era normal ca acest act benefic să nu ţină. Şi nu a ţinut.
Dovadă sunt imaginile: Unele sunt îndemnuri hashtagiste la adresa Poliţiei Locale (asta e, când le permiţi, prin inactivitate şi nepăsare pe salarii excelente, să ţi se suie în cap exact asta se petrece), un drapel cu un simbol seminazist, plus alte chestii.
La fel, la noul şi adoratul (mai ales de fotografii oficiali) şi cenuşiul nou pasaj de la Bulevard, chiar dacă acolo e cam pace din motive de neînţeles, totuşi, cutia de nisip pare a nu fi făcut parte din elementele vreunui posibil pact de neagresiune "artistică" a măreţei ctitorii a veacului acestuia. În ciuda faptului că acolo sunt plictisitor de multe camere de supraveghere menite să supravegheze pietonii paşnici, deja "7 CLICK" şi "LTS" au acţionat. Apropo, nu cumva la un moment dat au fost identificaţi? Li s-a dat amenda doar pentru ce au făcut în acel moment? Bănuiesc că da, că noa, a identifica toate vandalizările înseamnă muncă prea multă... Oricum, bine că nu au văzut camerele nimic. Sau era prea lumină de la reclamele alea de pe ecrane...
Apropo. Am blurat "m***e" ăla din reflexul de bun simţ, chiar dacă oricine îl poate vedea, ca pe elevii ăia din autobuz care mai strigă "kwaee!".
Later edit: cel cu LTS a fost prins (din nou?) şi a luat 5.000 lei taxă de "artă stradală". Felicitări, la cât mai multe amenzi înainte.
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |