Tribuna
PNL
Max - The Original, locul unde gustul ingredientelor locale revine într-o manieră reinterpretată
Andra MARINESCU
1796 vizualizari
Max - The Original, locul unde gustul ingredientelor locale revine într-o manieră reinterpretată
13 august este o zi cu noroc pentru sibieni, pentru că, începând de mâine, vor putea avea parte de o experiență culinară inedită, într-un restaurant ce își va deschide porțile pentru clienți la ora 13. Este vorba despre Max-The Original, un loc plin de amintiri, cu personal amabil și unde sibienii și turiștii se vor simți ca acasă, deoarece are la bază reintrepretarea gustului ingredientelor locale într-o manieră inedită.

 

"Max - The Original este, în primul rând, despre gust și experiențe culinare surprinzătoare. Este despre a savura și a simți mâncarea. De aceea, folosim cât se poate de multe ingrediente locale, de sezon, ale căror povești și gusturi sunt puse în valoare într-un mod inedit de către Chef-ul nostru. Alexandru Popa a venit cu acest concept pe partea de bucătărie. Noi ne-am dorit să dăm valoare acestei clădiri. Eu și familia mea suntem foarte mâncăcioși și pofticioși. Noi ne duceam în weekenduri în Cluj, București, pe oriunde, să căutăm restaurante faine și să mâncăm bine. Am spus să facem cumva să mâncăm și în Sibiu altfel. Am tot încercat să căutăm partenerul pe bucătărie care să fie pe aceeași linie cu noi. Am ajuns la Alexandru Popa, finalist la Chefi la Cuțite, ne-a plăcut foarte mult vibe-ul lui. Am gustat și acela a fost click-ul. Conceptul pornește de la ingredientul simplu, precum morcovul, ceapa, pătrunjelul, ingrediente pe care le pune altfel în valoare. Accentul este pus pe gustul autentic și nealterat al ingredientelor locale, prezentate într-o manieră originală. Ideea noastră este să ne axăm pe cât mai multe produse locale și producători locali. Avem produse din Mândra, Albota, de la piață, de la producătorii locali, farfurii de la Poemi, pahare de la Fabrica de sticlă Avrig. Astfel, creștem împreună, ca zonă, oraș, țară, dacă avem grijă să ne promovăm împreună", spune Alina Raba, unul dintre asociații restaurantului.

Alături de ea, asociați sunt elvețianul Max Schweizer, proprietarul clădirii, Alice Herlan și Cornel Raba. În cadrul unui eveniment restrâns, desfășurat recent și care a vizat degustarea preparatelor, Max Schweizer a realizat o scurtă prezentare a restaurantului, a casei care îl adăpostește, precum și a echipei.

Istoria locului unde se află astăzi restaurantul Max-The Original este una interesantă. Clădirea a funcționat ca atelier de pielărie în secolul al XIV- lea, iar la momentul restaurării, în interiorul casei, au fost descoperite rămășițe din butoaie și cuțite folosite pentru prelucrarea pieilor, vase și monede datate din perioada 1430-1437. "Ne dorim ca atmosfera istorică a clădirii să ofere celor care ne pășesc pragul o călătorie înapoi în timp", spun asociații restaurantului.

În cadrul evenimentului de degustare, invitații s-au putut bucura, într-o atmosferă plăcută, de gogoșele cu pește, pate din ficat de rață, păstrăv cu porumb, steak de sfeclă, vită cu ardei copt, iar la final, ca deserturi, de găluște cu prune și spumă de ciocolată neagră. În plus, invitații au avut de ales între cocktail-uri și vinuri pe care să le savureze alături de fiecare farfurie prezentată.

Printre invitați s-a numărat și Astrid Fodor, primarul Sibiului, care s-a arătat încântată de preparate și a felicitat echipa pentru inițiativa deschiderii restaurantului.

Protagoniștii serii au fost chef Alexandru Popa și Roxana Marin, responsabila barului restaurantului.

 "Am încercat să pregătim o degustare de șapte preparate care să vă facă o idee despre ceea ce ne dorim noi să transmitem prin mâncarea din acest restaurant. Este un meniu conceput pe baza valorilor și ingredientelor locale pe care noi încercăm să le readucem la viață și să le punem în valoare într-un mod original. Pentru ca Max-The Original nu este numai despre a mânca, ci și este despre a savura acea mâncare, este despre a avea o experiență atunci când ieșim la restaurant”, a spus chef Alexandru Popa.

Restaurantul Max - The Original este pe strada Ocnei nr. 22, în Sibiu.

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
2 comentarii

Pe lângă că e publicitate mascată la drumul mare, ați putea traduce pe românește din limba de plastic lemnos titlul care vrea să spună că ingredientele sunt folosite de bucătari, cofetari etc într-un mod inedit, cum sună și numele localului.
Utile Dulci
12.08.2020 18:39
Acest mare restaurant a fost realde un italian care la adus unde este acum .Impostorii l au aruncat în strada și i au luat afacerea. Rușine. Rușine. Tipic romanesc
Italianul
14.08.2020 06:28
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia