Tribuna
AFF
"Max şi Moritz" deschid Festivalul Internaţional "Stagiunea de vară"
Alexandra CHEŞCU
1444 vizualizari

Max şi Moritz, doi băieţi aflaţi în primii ani de şcoală, preocupaţi doar de năzbâtii şi de cum îşi pot bate joc de oamenii cunoscuţi din satul în care trăiesc, sunt perso­najele care deschid, cu energia lor, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Interna­ţional "Stagiunea de vară". Startul evenimentului care are loc în perioada 13-15 iulie la Sibiu, se dă astăzi, la ora 11, de către trupa de teatru germană Theater 7 din Wassertrüdin­gen, care adu­ce în faţa micului public sibian povestea  dintre filele uneia dintre cele mai iubite cărţi pentru copii din literatura germană scrisă de Wilhelm Busch. Spectacolul, care are o durată de 40 de minute, îi este destinat publicului cu vârste de peste 4 ani şi se desfăşoară în sala parter a Teatrului pentru Copii şi Tineret Gong.
Max şi Moritz nu sunt singurii care se prezintă astăzi publicului, pentru că de la ora 17, tot la Teatrul Gong, de această dată în sala de la etaj, este programat spec­tacolul "Voci", susţinut de actorii sibieni, pentru ca, de la ora 18, în sala parter să aibă loc reprezentaţia Theater am Barg din Hanovra, "Vrăjitoare, păgâni, sfinţi". Ultimii care vor urca pe scena festivalului în prima zi a evenimentului sunt grecii de la  Compania de Teatru Splish-Splash din Atena, care la ora 20.30, în sala de la etajul Teatrului Gong le vor face cunoştinţă copiilor cu "Omuleţii / Oameni mici care se cred mari".
Cam aşa arată prima zi a Festivalului Internaţional "Stagiunea de vară", eveni­ment care aduce poveştile lumii la Sibiu, timp de trei zile, în perioada 13-15 iulie, în încercarea de a crea, pe timpul verii, un mini sezon teatral. Dincolo de poveştile spuse copiilor, festivalul le mai aduce prichindeilor care au între 9 şi 12 ani workshop-ul „Atelier de creaţie – teatru de umbre”. Coordonat de sceno­graful Aurelia Călinescu, atelierul este un eveniment educativ-formativ, prin care se urmăreşte inţierea în spaţiul teatrului de umbre, în organi­zarea spaţiului scenic şi în confecţionarea siluetelor specifice genului.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA