Tribuna
Matematicienii francezi celebri, sărbătoriți la Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș
Andra MARINESCU
1370 vizualizari
Matematicienii francezi celebri, sărbătoriți la Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș
Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș găzduiește miercuri, 3 aprilie, o acțiune care îmbină matematica și limba franceză.



Este vorba despre proiectul ”Matematicieni francezi celebri - repere curriculare liceale”, derulat de Liceul Teoretic "Axente Sever", cu participarea elevilor claselor a X-a Științele Naturii și a XI-a Matematică Informatică.
Inițiatoarea acestui proiect este prof. Mirela Maior, ce a pornit de la premisa că matematica poate fi mult mai interesantă și mai atractivă în momentul în care sunt cunoscute biografii, acțiuni și cariere ale unor matematicieni celebri, printre care Pascal, Viete, L'Hopital ori Poincaré.
Potrivit IȘJ Sibiu, elevii claselor a X-a Științele Naturii și a XI-a Matematică Informatică au fost împărțiți pe grupe. Fiecare grupă și-a ales câte un matematician, punând accent asupra vieții, carierelor și momentelor cheie din activitatea acestora. Prezentările se anunță inedite și atractive, depășind structura clasică a unei sesiuni de comunicări, după cum spun reprezentanții IȘJ Sibiu.
Proiectul ”Matematicieni francezi celebri - repere curriculare” este realizat în colaborare cu Asociația de Prietenie "Ille et Vilaine" Sibiu.
Activitatea dedicată matematicienilor francezi celebri se va desfășura de la ora 11.30.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA