Tribuna
Măsurile Fiscului din Sibiu în perioada stării de urgență: executările silite și popririle sunt sistate
Măsurile Fiscului din Sibiu în perioada stării de urgență: executările silite și popririle sunt sistate

Agenția Națională de Administrare Fiscală a pregătit mai multe măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, care au fost preluate și de Fiscul sibian. Acestea se aplică în perioada stării de urgență și au în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infecției cu virusul COVID – 19.

Astfel, Fiscul sibain anunță suspendarea  sau, după caz, neînceperea executării silite a creanțelor bugetare. „În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănești și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală”, potrivit unui comunicat transmis de Fisc.

De asemenea, se va face rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi.

Un alt punct este implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020.

Între măsuri se numără și suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens. De asemenea, o altă măsură este suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

„Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgență, cât și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări. Totodată, se amână termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia