Tribuna
Măsuri împotriva coronavirusului, la Biblioteca ASTRA: doar două persoane pot intra în sediu, iar Biroul de împrumut și restituire este dotat cu panou de protecție
Măsuri împotriva coronavirusului, la Biblioteca ASTRA: doar două persoane pot intra în sediu, iar Biroul de împrumut și restituire este dotat cu panou de protecție
Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu și-a reluat programul cu publicul, în condiții speciale și cu măsurile de siguranță cuvenite.


"Ca urmare a dispozițiilor prevăzute odată cu instituirea stării de alertă, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a reluat programul cu publicul în contextul epidemiologic actual, respectând siguranța utilizatorilor și a angajaților bibliotecii. Pentru următoarea perioadă, vor fi respectate cu strictețe normele impuse de autorități, astfel încât să fie prevenită răspândirea infecțiilor", spun reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu.


Potrivit acestora, accesul publicului rămâne restricționat, utilizatorii având acces în sediul nou, Foaier – Corpul B (Str. Gheorghe Barițiu, nr. 7, foaier, parter) și la intrarea în filiale, în programul de funcționare cu publicul 9 – 17, de luni până vineri.


Ce va rămâne închis pentru public


Rămân închise, însă, pentru public, sediul vechi al Bibliotecii (strada Gheorghe Barițiu, nr. 5), compartimentele cu public, sălile de lectură și terasele din sediul nou.


"Respectăm în continuare Planul de măsuri referitor la activitățile Bibliotecii în perioada stării de alertă. Astfel, începând cu data de 2 iunie, accesul la intrarea în sediul Bibliotecii este permis utilizatorilor echipați cu măști de protecție și este limitat la maximum două persoane, iar restituirea documentelor se face în spațiile amenajate la intrarea în Corpul B și filiale. În această perioadă, nu vor fi aplicate penalizări pentru întârzierea returnării publicațiilor", au explicat reprezentanții BJ ASTRA Sibiu.


Aceștia mai spun că împrumutul de publicații se va face doar pe bază de solicitare telefonică sau online (http://bjastrasibiu.ro/biblioteca-judeteana-astra-sibiu-este-pregatita-pentru-reluarea-activitatilor-cu-publicul-in-conditii-de-siguranta/).
Angajații bibliotecii vor desfășura activitățile purtând măști și mănuși de protecție și vor asigura igienizarea frecventă a mâinilor.
"În scopul reducerii riscului de răspândire a infecțiilor, sunt amplasate la loc vizibil marcaje și atenționări (igienizare și distanțare fizică), iar Biroul de împrumut și restituire este dotat cu panou de protecție. Se continuă acțiunile frecvente de igienizare și dezinfectare a tuturor suprafețelor expuse și obiectelor de uz comun. Pentru a nu crea situații de aglomerare a spațiilor destinate serviciilor cu publicul, recomandăm accesarea serviciilor și resurselor online ale bibliotecii: website-ul bibliotecii: www.bjastrasibiu.ro,  catalogul online: http://www.bjastrasibiu.ro:8080/liberty/libraryHome.do,  serviciul de asistență bibliografică BiblioSuport: bibliosuport@bjastrasibiu.ro, platformele electronice Cloud Library și Biblioteca Digitală,  pagina virtuală de socializare https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra/. În funcție de contextul epidemiologic și de recomandările autorităților, vom continua să vă informăm despre modul în care se vor desfășura activitățile cu publicul pe parcursul săptămânilor care vor urma", au conchis reprezentanții Bibliotecii. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia