Tribuna
Măștile de protecție și mănușile trebuie aruncate în pubela neagră: „Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri”
Sorana MAIER
2571 vizualizari
Măștile de protecție și mănușile trebuie aruncate în pubela neagră: „Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri”

Asociația ADI Eco Sibiu a transmis un apel către sibieni prin care le cere să nu arunce măștile de protecție sau mănușile decât în pubela neagră, pentru a nu îi pune în pericol pe angajații de la salubritate, iar în plus sfătuiește populația să igienizeze mânerele pubelelor.

„Având în vedere măsurile urgente, cu caracter excepțional, luate de România, în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități. În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși,  să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri”, potrivit unui comunicat semnat Claudia Iordănescu, director executiv al ADI ECO Sibiu

Măștile de protecție pentru față și mănușile trebuie aruncate în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, adică în pubela neagră.

Cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor.

„Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat. Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru!”, potrivit aceluiași document.

 

 


comentarii
1 comentarii

Gunoieru nu poarta nici mască da nici mănuși macar. Le va fi aruncat în pubela neagră deja? Sau nu le-o căpătat.
Nelu?
20.03.2020 12:27
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA