Tribuna
PNL
Masca obligatorie și în județul Sibiu, în piețe, târguri, parcuri, concerte sau în zone aglomerate
Sorana MAIER
3039 vizualizari
Masca obligatorie și în județul Sibiu, în piețe, târguri, parcuri, concerte sau în zone aglomerate
© Răzvan NEGRU

Masca devine obligatorie de luni și în aer liber în județul Sibiu, în zonele aglomerate și în piețe, parcuri, festivaluri, târguri, stații de autobuz.

Măsura a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, întrunit în ședința extraordinară în ultima zi a lunii iulie, ca urmare a măsurilor adoptate la nivel național.

Începând cu data de 3 august, orele 00:00, este instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii SARS-CoV–2.

Măsura va fi aplicată pentru toate persoanele, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani, în piețele agroalimentare cu program zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 18:00 și permanent sâmbăta și duminica; în piețele agroalimentare cu program săptămânal – în ziua desfășurării, pe întreaga perioadă; în piețele volante/piețele mixte – pe întreaga durată a desfășurării; la târguri generale sau specializate – pe întreaga durată a desfășurării; la bâlciuri sau festivaluri tematice – pe întreaga durată a desfășurării;-

De asemenea, în stațiile de autobuz, peroanele din stațiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internațional Sibiu zona de parcare, stațiile de îmbarcare transport  pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac și Păltiniș) – pe perioada staționării și îmbarcării; pe perioada desfășurării ceremoniilor funerare este obligatorie masca.

Aceeași prevedere este valabilă și pentru Grădina Zoologică Sibiu – în zonele cu potențial de aglomerare (casa de bilete, zona chioșcurilor și tarabelor, zona lacului de agrement), în zilele de sâmbătă și duminică; parcuri – în zonele de socializare (mese pentru jocul de șah – Parcul Astra, etc.).

La evenimente culturale organizate în spații deschise – atât pentru participanții la eveniment, conform legislației în vigoare, dar și pentru persoanele aflate în trecere care aleg să staționeze temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului este obligatorie purtarea măștii.

„Deși la nivelul județului Sibiu nu ne confruntăm cu o creștere alarmantă, totuși numărul de cazuri crește de la o zi la alta, motiv pentru care noi toți, trebuie să fim responsabili și preventivi, astfel că, trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile de prevenire date de autorități. Este important să conștientizăm că prezența virusului SARS CoV-2 în viețile noastre, poate genera o serie de efecte nedorite, iar pentru a preveni răspândirea acestuia trebuie să acționăm responsabil. Prin hotărârea luată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, dorim să tragem un semnal de alarmă tuturor cetățenilor, asupra faptului că ne aflăm în stare de alertă, iar respectarea măsurilor de protecție individuală poate duce la diminuarea răspândirii virusului SARS CoV-2 în comunitate. Județul Sibiu este iubit de noi, dar și de turiști, motiv pentru care, o atitudine preventivă are scopul doar de a proteja comunitatea sibiană. Dragi cetățeni, vă doresc multă sănătate și vă rog să vă protejați!”, transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu, potrivit unui comunicat de presă.

 

comentarii
5 comentarii

Se inventează un pretext ( teroriști, încălzire globală, pandemie), se restrânge libertățile, începe jaful, se rotesc jefuitorii, se ridică restricțiile, se inventează alt pretext, da capo.
Un cititor
02.08.2020 16:08
INTERZIS LOCUITORILOR DIN JUD SIBIU
SA INTRE IN BELGIA
intredictia e pentru 24 judete
LA SIBIU SE TACE
adi3
02.08.2020 17:02
@adi3
pt ca suntem in regiunea Centru, unde ne trage Brasovul in jos (adica in sus la nr de cazuri)
Belgia a facut analiza pe regiuni, nu pe judete.
itu
02.08.2020 19:21
iar isi bat joc de noi guvernanti de la pnl.
ne-au facut ciuma europei, nu mai putem merge nicaieri !
masluiesc statistici si inventeaza crize doar ca sa fure mai mult.
acuma vor sa purtam botnita peste tot sa ne poata controla cu antena 5g din masca si sa amane alegerile !
tot PSD ne poarta de grije, singurii care de pasa de popor.
adi3
03.08.2020 09:52
@adi3
Cine a întârziat votarea legii carantinei?
Cine a votat ca cei care sunt infectați cu Covid 19 să stea internați numai dacă vor și astfel au umblat printre cei sănătoși și i-au infectat pe o parte din ei? (Apropo pe cei cu hepatitâ virală îi întreabă cineva dacă vor să se interneze?)
Deci se pare că ești cam dezinformat!
04.08.2020 19:43
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia