Tribuna
PNL
Mască obligatorie în spațiul deschis, se închid restaurante, cafenele și sălile de jocuri de noroc, în Sibiu
Laura BUCIU
5690 vizualizari
Mască obligatorie în spațiul deschis, se închid restaurante, cafenele și sălile de jocuri de noroc, în Sibiu
© Răzvan NEGRU/Arhiva

Masca devine obligatorie în municipiul Sibiu și în alte localități din județ, unde rata de infectare a depășit, vineri, 3 la mia de locuitori. De asemenea, restaurantele, cafenelele care au activitate în interior se închid, la fel și sălile de jocuri de noroc.

Potrivit deciziei de vineri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în municipiul Sibiu, în satele Şelimbăr şi Veştem, din comuna Șelimbăr, în satul Arpaşu de Jos, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori. În orașul Sibiu, incidența a fost de 3,24 la mia de locuitori, după ce, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 555 de noi cazuri de COVID-19.
Astfel, pentru o perioada de 14 zile, începând de sâmbătă, ora 00.00 până la data de 6 noiembrie, ora 24.00, masca devine obligatorie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise.

În aceste localități, cinematografele se închid, la fel și instituţiile de spectacole şi/sau concerte.

În aceeași perioadă în care se impun restricții și obligativitatea purtării măștii, în localitățile unde s-a depășit coeficientul de infectare, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive–in sunt interzise.

Restaurantele şi cafenelele aflate în interiorul clădirilor se închid. Dacă acestea desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi.

În localitățile menționate, sălile în care se desfășoară jocuri de noroc este interzisă.

„Rog cetățenii să înțeleagă că trendul ascendent al cazurilor pozitive poate fi oprit doar prin contribuția fiecăruia dintre noi. Prevenția este singura modalitate de a scăpa de toate aceste restricții care apar în fiecare zi. Haideți să ne protejăm!”, a transmis prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

 

comentarii
6 comentarii

Fuck the system
Meme
23.10.2020 22:06
Din cauza celor 2 care ati comentat aiurea aici și a altora ca voi am ajuns unde s-a ajuns, trist. Purtati masca aia ca nu crăpați, cata lene și indiferenta fata de semeni!
Cauza pierduta
24.10.2020 13:47
Dupa data de 06-nov.2020 nu mai zboara Covidul si in perioada alegerilor adio covid.Asta-i o gripa politica,cred eu.Dar,prostimea romaneasca o duce bine.
gogu
24.10.2020 16:12
Chiar ca esti o cauza pierduta! N-ai inteles nimic! Am stat 2 luni acasa, pe urma s-a dat unda libera pe ici, pe colo si a inceput contaminarea comunitara... Cine e de vina? Masca e patrunjel in supa... O porti, dar ce te faci daca sistemul tau imunitar e paradit? Ti-l ridica masca?!
@cauza pierduta
24.10.2020 23:20
Pentru persoanele care nu au implinit 5 ani, nu e periculos acest "virus"???
De unde stie "virusul" exact cand implinesti 5 ani?
pacient
26.10.2020 03:37
Doamne câte comentarii inteligente. Avem câțiva pe aici care nu au auzit ca masurile sunt luate în toată lumea...si trebuie respectate de toți ca să trecem cât mai repede de acest virus. Nu face fata sistemul sanitar. Nici o tara din lume nu era pregătită de asa ceva.
Cine își bate joc? Cei ce nu respecta regulile....aceia sunt cei ce pun presiune pe sistemul sanitar.
Cornel
26.10.2020 07:03
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia