Tribuna
SEVIS
Masca devine de nesuportat! 70 de sibieni sancționați
Laura BUCIU
556 vizualizari
Masca devine de nesuportat! 70 de sibieni sancționați
© Răzvan NEGRU/Arhiva

Masca devine de nesuportat de sibieni, tot mai mulți fiind depistați și sancționați pentru că nu poartă masca de protecție atunci când ies din casă. Polițiștii au aplicat doar în ultimele 24 de ore un număr de 70 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală fiind de 3.000 de lei. Alți 12 sibieni au fost prinși în timp ce se deplasau noaptea. în afara orelor permise, fără ca deplasarea să fie o urgență. Ei au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 4.750 de lei.

De asemenea, în urma unei sesizări primite la nivelul IPJ Sibiu cu privire la nerespectarea de către un operator economic, cu punct de lucru în localitatea Racovița, a măsurilor de prevenire  a infectării cu coronavirus instituite în perioada stării de alertă, în cursul zilei de luni polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au efectuat verificări suplimentare la societățile comerciale care funcționează pe raza localității Racovița. Astfel, în urma cercetărilor s-a constatat că în cursul serii de sâmbătă, administratorul unui bar a desfășurat activități în unitate, deși, în ziua precedentă, vineri, acesta fusese reinstruit de către polițiști cu privire la restricțiile și interdicțiile impuse în această perioadă. În urma celor constatate, polițiștii l-au sancționat contravențional pe administrator cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Administratorul unei alte societăți comerciale, cu punct de lucru în localitatea Micăsasa, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la organizarea programului de lucru.

 

Peste 1.000 de sibieni verificați

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus, la activităţile de verificare participând 138 de forțe ale poliției și poliției locale.

Au fost verificate 1.021 de persoane în ceea ce privește respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 83 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 336 de mijloace de transport, din care 124 de mijloace de transport în comun.

Polițiștii locali au verificat 79 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii de a purta măștii de protecție.

Jandarmii au aplicat și ei o amendă în valoare de 1.500 de lei și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

comentarii
3 comentarii

Nu pot să nu observ satisfacția cu care jurnaliștii seraliști spălati pe creier se bucură de necazul altora. Țin cu stăpânirea în loc să țină cu poporul. Azi mâine vom vedea tablouri prin birouri cu Tătucul.
Un spectator
23.02.2021 20:03
In restaurant putem sta fara masca, dar pe strada e pericol mare nemascati. Cu exceptia cazului in care 'trebuie' sa fumezi, atunci e ok, fumatul e doar factor agravant covid.
dan
24.02.2021 16:38
Le dorim celor ce dau amenzi sa-si cumpere medicamente oncologice de toti banii pe care-i incaseaza din amenzi!!!
covidut
24.02.2021 22:43
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia