Tribuna
PNL
Masca ar putea deveni obligatorie și în spații deschise. Prefectul are în vedere măsuri pentru Piața Mare sau Piața Cibin
Sorana MAIER
1711 vizualizari
Masca ar putea deveni obligatorie și în spații deschise. Prefectul are în vedere măsuri pentru Piața Mare sau Piața Cibin

Masca ar putea deveni obligatorie în Sibiu în unele spații publice deschise din zone foarte aglomerate ale Sibiului, dacă autoritățile județene vor decide că este nevoie de o astfel de măsură.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a declarat miercuri, la ședința Colegiului Prefectural, că are în vedere eventuale măsuri de impunere a măștii și în spații publice.

„Pot să vă spun că avem în vedere acest lucru, nu știu dacă de la 1 august, pentru că așa cum se știe trebuie să ne obișnuim cu anumite măsuri, și nu numai în Piața Mare poate și – eu știu – piața Cibin, unde sunt zone aglomerate, chiar dacă sunt în exterior. Avem în vedere acest lucru, analizăm”, a spus prefectul Mircea Crețu, fiind întrebat dacă ia în calcul obligativitatea purtării măștii și în spațiile publice, în condițiile în care deja în centrul Sibiului au început să aibă loc manifestări la care participă public.

Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, a explicat că va fi nevoie de o analiză în prealabil.

„Acest lucru va fi analizat cu domnul prefect si vom stabili exact care vor fi aceste spații în care va trebui să purtăm masca pe o anumită perioadă”, a spus Budescu

Prefectul a completat spunând că va avea o primă întâlnire cu directorul Budescu, după care va supune analizei în grup simplu, iar rezultatul care va ieși din acest grup de lucru îl va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 

Obligativitatea măștii în aer liber reglementată de Guvern

 

Marți a fost elaborată Hotărârea  nr. 37 din 28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Aceasta prevede faptul că se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

 

comentarii
9 comentarii

Masca ar trebui purtata peste tot în aer liber. Atâta timp cât exista excepții lumea nu o sa respecte cum trebuie restricțiile. Probabil ca la toamna va deveni obligatorie peste tot.
o m?sur? ineficienta dar tot mai buna decât nimic
29.07.2020 14:57
In piata Cibin chiar ar fi indicat, pt ca suntem un popor de needucati!
Maria
29.07.2020 15:27
@Maria:Din două, una: ori faci parte din poporul ăsta needucat și deci ești și tu needucată ( împreună cu părinții tăi, tot needucați) , ori ești o venetică și-ți dai cu părerea despre români fără să te întrebe nimeni.
Un cititor
29.07.2020 19:36
peste tot, cum zice un comentator de mai sus? o tampenie. e deranjanta cand mergi, mai ales pe caldura. e ridicol sa porti masca pe o strada pustie sau in camp. chiar si pe o strada nu foarte aglomerata.
oricum acolo majoritatea nu o sa o purtam, indiferent de reguli. nu au cum sa aplice asa o lege tuturor. hai sa vedem cum stati cu ochii pe orice petic de aer liber din tara asta. fantezie.
sa se limiteze la piata cibin sau pe balcescu ori mihai viteazu. in nici un caz in alte parti. si nici in locurile astea, avand in vedere ca la sibiu cazurile zilnice sunt putine (si vorbim de judet, ca nu toate sunt de aici din oras)
29.07.2020 19:36
deci pt primul comentator, si daca e peste tot iti promit ca eu nu o sa o respect decat in locurile super aglomerate, unde oricum o port. si nu o sa ma prinda nimeni. oricum probabil nu are nici un efect, doar nu strica (la combaterea covid)
29.07.2020 19:40
...(si) cu Piata Cluj cum rámáne?
Konradwiese
30.07.2020 14:36
Toate pietele Sibiului sunt frumoase!
Am avut ocazia sa vizionez pe youtube un film extraordinar intitulat OCHII SIBIULUI realizat de televiziunea japoneza.
Apar in film si dl. ceasornicar de pe Balcescu, atelieru lde reparatii incaltaminte de pe Tribunei, restauratorii dlui Budrala...
Merita vizionat!
@@@
30.07.2020 17:47
Da. L-am vizionat. Excelent. Realizare deosebita. Zici ca esti in alta lume: liniste, calm, frumusete... Avem un oras asa de frumos si nu stim sa-l gospodarim... sa speram ca dupa alegeri va fi mai bine...
pt. @@@
30.07.2020 19:30
Legi fara cap, date de oameni fara judecata, si imbratisate de alegatori... cum masti pe gura!
Om
31.07.2020 11:33
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia