Tribuna
Mârlănie! Simona Halep, umilită de francezii de la Charlie Hebdo: "Fiare vechi, fiare vechi!"
Rareș BIŢU
4997 vizualizari
Mârlănie! Simona Halep, umilită de francezii de la Charlie Hebdo:

Cel mai recent număr tipărit al revistei de satiră Charlie Hebdo a folosit pe copertă o imagine în care românii şi Simona Halep sunt ironizaţi.  

Francezii au făcut o caricatură care o înfăţişează pe cea mai bună jucătoare a lumii cu trofeul de la Roland Garros în mână, iar mesajul afişat este unul total nepotrivit.

"O româncă a câştigat la Roland Garros", e mesajul, iar Halep ar striga pe străzi: "Fiare vechi, fiare vechi". 

Charlie Hebdo sugerează că desenul ironizează felul în care francezii îi văd pe mai toți românii.
Viralizată în scurt timp, caricatura a stârnit numeroase reacţii negative pe Facebook unde comentatorii s-au arătat indignaţi, considerând gestul francezilor un atac la adresa românilor. Lipsa de umor e evidentă, iar francezii par incapabili să vadă diferenţa dintre români şi romi.
Charlie Hebdo este o revistă de satiră cu un tiraj săptămânal. Jurnaliştii sunt foarte cunoscuţi pentru umorul controversat. Aceştia au avut şi o poziţie anti-religioasă, în mai multe rânduri.
Cu trei ani în urmă, douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.

După Roland Garros, Simona se pregăteşte pentru turneele pe iarbă. Liderul WTA va fi prezent la Eastbourne în perioada 24 - 30 iunie.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia