Tribuna
Sevis
Maria Moga este noua Ambasadoare onorifică a Sibiului
Maria Moga este noua Ambasadoare onorifică a Sibiului
© Ovidiu MATIU

În 1991, doamna Maria Moga insista să deschidă la Sibiu prima librărie cu vitrină la stradă şi de atunci şi-a petrecut întreaga viaţă în slujba cărţilor. Acum, după 28 de ani, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu îi mulţumeşte pentru îndrumarea oferită atâtor generaţii de cititori, acordându-i titulatura onorifică de Ambasador al Sibiului.

Vă invităm şi pe dvs. să îi mulţumim împreună astăzi, 11 decembrie, începând cu ora 16:30, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, în cadrul evenimentului Gala AIOS. Distincţia de Ambasador onorific al Sibiului va fi înmânată de către d-na. Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, la ora 17:00.

Gala AIOS se organizează anual începând din 2013, atunci când dl. Klaus Iohannis a înmânat distincţia fostului consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach. AIOS a mai desemnat în trecut titlul de "Ambasadori ai Sibiului" şi jurnalistului Emil Hurezeanu, artiştilor Lia şi Dan Perjovschi, omului de afaceri Mircea Bulboacă şi directoarei Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice "Dr. Carl Wolff", d-nei. Ortrun Rhein. Acest eveniment este susţinut şi cofinanţat de către Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunităţii.

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS), iniţiatoarea proiectului Gala AIOS prin care se oferă anual distincţia de Ambasador al Sibiului, funcţionează din anul 2010 şi şi-a propus să devină continuatoarea asociaţiei cu acelaşi nume, înfiinţată în anul 1879. Atunci, mai mulţi oameni de afaceri şi intelectuali ai Sibiului, cu toţii parte a elitei locale, înfiinţează "Societatea pentru Înfrumuseţarea Oraşului". Scopul acestei societăţi era de a ajuta administraţia prin proiectele sale, prin lobby-ul său, prin finanţele sale. Din cadrul AIOS fac parte oameni de afaceri, cercetători, profesori, avocaţi, politicieni, jurnalişti, arhitecţi ş.a. Printre evenimentele organizate de AIOS se pot enumera "Oraşul Artiştilor", "Zilele Vecinătăţii", "Cea mai frumoasă terasă din Sibiu", "Serile Sibiului" ş.a.

© Ovidiu MATIU


comentarii
3 comentarii

Stimata doamna Moga!

Ani de zile a-ti fost un FAR pentru mine in masura in care am parasit tara in decembrie 1990 si prin mama mea mi-ati furnizat cartile zeci de ani din exil, pe care le doream sa le citesc ca profesor de istorie.

A-ti devenit chiar prietena cu mama mea in anii 1990, cand trimiteam din exil liste cu carti de cumparat si de cate ori vizitam libraria d-voastra am primit nu numai cele mai bune recomandari editoriale dar si intre timp excelente sfaturi de viata in doar cateva pertinente si sumare exprimari. Directe !

Dintr-o VITRINA a-ti reusit o VIATA intreaga sa faceti, cred ,in Sibiu un CULT in sensul unui LACAS de cultura ! Ma gandesc la libraria disparuta de langa "palatul telefoanelor" + cea de langa hotelul "Imparatul Taraianilor", unde seful era un harnic etnic german... Si prea multe altele...

Cuvantul LIBRARIE NE_devenind prin d-voastra CEVA uitat.

Sincera admiratie pentru titlul pe care il veti primi maine din partea primariei Sibiu !

Multumesc ca in EXIL si apoi in strainatate am putut prin d-voastra sa pot gandi si simti mai departe de meleagurile natale, romaneste si concomitent "nemteste".

In limba germana se spune: HUT AB !! Adica: JOS PALARIA !! Merita-ti de cel putin ... MII DE ORI.

Sper ca ziua de maine, de aici din Germania, sa va gaseasca in BUNA sanatate !

In fata unui SIMBOL al Sibiului, cele mai sincere GANDURI de multumire si nemarginita admiratie d-na Moga !!


Cu profund respect peste DECENII si GRANITE,

Profesorul Marcel Munta

P.S.: M-as bucura maine sa fie o surpriza pentru d-voastra, daca puteti sa aflati gandurile exprimate !!
Marcel Munta
11.12.2019 00:18
Stimata redactie TRIBUNA LIBERA;

ROG sincer sa inmana-ti acest zis MESAJ doamnei Moga astazi la Sibiu cu ocazia titlului pe care il va primi de la primaria orasului.

Doresc sa fie o SURPRIZA posibila TOTALA daca posibil.

Va fi uimita si fericita. MERITA deplin !!! Si NU se va astepta la asa CEVA prin online ... fiind "legata" de cuvantul "scris".

Multumesc de POSIBILITATEA online.

Va rog sa transmite-ti mesajul autoritatilor ca atare... SAU ... de ce NU ... ca omagiu in ziarul d-voastra maine.


Multumesc anticipat !

Marcel Munta

Profesor in Neckarsulm / Germania
Marcel Munta
11.12.2019 00:27
stimate domn munta

1 tribuna sibiului nu mai este este libera/TRIBUNA LIBERA/.................
2 distinsa dna moga este un exempli de cultura si modestie!merita titlul de CETATEAN DE ONOARE.
adi3
11.12.2019 11:16
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia