Tribuna
Maraton de folclor la Festivalul Mărginenilor

La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc la Sălişte cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Mărginenilor. Toţi participanţii vor petrece două zile cu cântec şi jos.
Festivalul va începe sâmbătă, la ora 15, când va vaea loc, în sala de şedinţe a Primăriei, seminarul “Marginimea Sibiului în viitor”. La 16.30 va avea loc o paradă a portului popular şi vor defila majoretele. De la ora 17 va începe un spectacol folcloric, susţinut de Ansamblul Ardealul al Grupului Şcolar Economic Ioan Lupaş din Sălişte, Formaţia de dansuri Răşinari. Spectatorii vor avea parte şi de dans modernn. Vor fi prezente formaţia de dansuri ODEON a Casei de cultură Onisifor Ghibu Sălişte, formaţia de dansuri Poplaca. La 18.30 pe scenă va urca Ansamblul Vaideeni, din Vâlcea, iar la 18.50 spectatorii vor avea din nou parte de dans modern, pentru ca la 19.30 să înceapă un spectacol internaţional. Va urca pe scenă Ansamblul “Ballet Folklorico Orizaba” din Mexic, urmat, la 19.50 tot de dans modern. La ora 20, va urca pe scenă Ansamblul “Busuicul”din Bacău.
Îi vor delecta pe spectatorii Festivalului soliştii Camelia Cosma-Stoiţă-Brad, Traian Stoiţă, Rodica Popa Comăniciu, Iulia Banciu, Codruţa Rodean, Barbu Tudor, Andreea Vulcu, Nelu Petru. Va fi decernată, sâmbătă, diploma „Căsnicia de Aur” familiilor care au împlinit 50  ani de căsătorie. De la ora 21, tinerii sunt invitaţi la discotecă în aer liber cu DJ şi formaţia SIMBOL.
Duminică, festivalul începe la ora  17 cu spectacol folcloric susţinut de Corul Reuniunii Romane de Cântări Sălişte, Ansamblul Mărginenii al Casei de Cultură Onisifor Ghibu, din  Sălişte, Ansamblul Jidvei România. Vor urca pe scenă soliştii Alina Pinca, Gabriela Tuţă şi Ilie Medrea. La ora 20.30, spectatorii vor avea parte de un moment internaţional. Va fi prezent Ansamblul “Achna Forest” din Cipru, iar la ora 21, pe scenă va fi prezent Ansamblul “CununiŢa” din Sântana, judeţul Arad şi solista Stana Stepănescu. La ora 22 va urca pe scena Festivalului formaţia de muzică populară condusă de Florin Ionaş, împreună cu soliştii Gabriela Nistor, Diana Selagea şi Mile Povan. Întreg festivalul va fi prezentat de Alina Pinca. La ora 23, Festivalul Mărginenilor se va încheia cu un foc de artificii.comentarii
4 comentarii

Unde mananca bine ziaristi astia care tot mananca c.... dupa urma lui Banciu , va spun eu la Aral
andrei vicele
05.08.2011 00:09
Arde artifici ca bani sant Banciule din taxele prostilor care te-au votat .Tara arde si baba se piaptana dar parca mai are importanta cand e vorba de imaginea ta .
un salistean
05.08.2011 07:34
poate refaceti si drumul, ca e tot ,, spart,, D-LE PRIMAR
ionut
05.08.2011 17:45
SA VA FIE RUSINE, D-LE PRIMAR BANCIU
ionut
05.08.2011 17:46
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia