Tribuna
Mall-ul şi Brukenthal-ul, podiumurile tinerilor designeri
Andra MARINESCU
1636 vizualizari
Mall-ul şi Brukenthal-ul, podiumurile tinerilor designeri
Studenţii şi tinerii absolvenţi ai universităţilor de profil din întreaga ţară îşi aduc colecţiile vestimentare în lumina reflectoarelor. Asta pentru că între 18 şi 19 octombrie va avea loc Festivalul Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar "Be Creative", o competiţie organizată de Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu, în parteneriat cu Agenţia de Modele "Cleopatra Models", la Promenada Mall şi la Muzeul Naţional "Brukenthal".
25 de tineri din Sibiu, Arad, Timişoara, Craiova, Cluj Napoca, Piteşti, Braşov şi Bucureşti vor concura la cea de-a doua ediţie a Festi­valului Studenţesc de Modă şi De­sign Vestimentar "Be Crea­tive", întrecându-se pe cat­walk-ul pregătit în Pro­me­nada Mall mâine, 18 octom­brie, începând cu ora 18, şi în curtea interioară a Mu­zeului Naţional "Brukenthal" poimâine, 19 octombrie, la aceeaşi oră, pentru a-şi adjudeca titlul de "Cel mai creativ tânăr designer" şi trofeul "Be Creative 2013". Articolele vestimentare pre­zentate pe podium nu vor ţine cont de materialul din care sunt confecţionate. Astfel, poate fi vorba de in, bumbac, lână, broderie fină, tricotaje sau mătăsuri, tran­spuse în forme geometrice simple sau complexe, cu o paletă largă de cromatici, colecţiile fiind, de fapt, re­zultatul orelor lungi de mun­că şi efortului depus pentru a surprinde prin inedit şi originalitate.

Marian Pălie, punct!

Cel care va pune punct festivalului sâmbătă va fi Marian Pălie, conducătorul juriului, care va desemna câştigătorul concursului la "Brukenthal". "Conexiunea dintre profesionişti şi mediul universitar al modei se materializează prin prezenţa unor designeri români con­sacraţi, astfel că <<semnul exclamării>> al acestui fes­tival vor fi colecţiile semnate de Stephan Pelger, Iris Şer­ban. Mirela Diaconu, Lena Criveanu, Alina Ene şi Răz­van Firea", a spus Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu. Eleganţa şi frumuseţea crea­ţiilor vor fi întregite de mo­delele agenţiilor "Cleopatra Models" din Sibiu, "Manda­rina" din Bucureşti şi "Agre­ssione" din Braşov.
Organizatorii eveni­men­tului îşi propun ca din acest festival să se facă o tradiţie, prin care, an de an, scena culturală a Sibiului să devină o platformă de promovare, apreciere şi recompensare a valorii identificate în noua generaţie.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia