Magia sărbătorilor de iarnă din Biserica Ursuline, trasmisă prin acordurile muzicii, susținută de RAMADA

Acasa >

Articol

Atmosfera de Crăciun și magia sărbătorilor de iarnă s-au instaurat în ”Sibiu ex-capitală a culturii europene” cu primul eveniment muzical care a anunțat începutul unui nou an, mai bun. Ne referim la concertul tradițional de la Biserica Ursulinelor susținut de Acapella și George Miron, alături de invitații. În nota bunelor practici culturale managerul general Oprea Carabulea (proprietarul RAMADA – primul hotel acreditat NATO), prin ”Gallery Transylvania fine art” a ținut să susțină acest act cultural-muzical alăturându-se Primăriei Sibiu, finanțatorul proiectului. Concertul a avut un impact deosebit spune preotul paroh Popa Nicolae, care a apreciat repertoriul ales de: Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Radu Nechifor, Ovidiu Lazăr, Rebeca Moje, Dominique Simionescu, de Grupul Vocal Acapella și George Miron, de Cvartetul D`Acord cu concursul pianistului Ionel Tudor. ”Mi-am adus aminte de concertele susținute în tinerețe cu colegii de la Liceul de artă și muzică din Sibiu” spunea prelatul greco-catolic, fiind impresionat de răbdarea copiilor dar și de prezența numerosului public.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Madrigalul la orizont !

Părintele Popa Nicolae ne-a mai precizat că în această perioadă vor fi găzduite mai multe concerte printre care și cel susținut, în 15 decembrie, de Corul de Cameră „Madrigal”, dirijat de Anna Ungureanu, recent întors dintr-un turneu american unde a susținut un repertoriu amplu de muzică renascentistă, colinde românești și internaționale, precum și compoziții corale universale. Invitat este și Mini Madrigalul copiilor. ”Acest concert, precum și cel din 17 decembrie a.c., susținut de Allegreto, sunt un preambul la inițiativele noastre din 2024. Dorim ca biserica noastră (construită în anul 1479 de către călugării dominicani) să o restaurăm în exterior așa cum au făcut călugărițele ursuline în perioada 1728-1733, dar și să reactualizăm efortul călugărițelor sosite de la Pojon (azi Bratislava) care după ce au preluat biserica, au construit o școală de fete pe amplasamentul vechii mănăstiri dominicane beneficiind de sprijinul financiar al împărătesei Maria Terezia. Îndrăznim să visăm la reaprinde luminii cunoașterii și a cercetării antropologice dedicat celor care doresc să facă lumea mai bună și mai dreaptă prin performațele lor de excelență”, spunea la final parohul bisericii continuând ”așa cu mi-a cerut Sora Cecilia când mi-a încredințat la plecare cheile bisericii noastre”.

Autor
08 decembrie 2023 la 14:42

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 3 ore
Medieșenii sunt invitați, duminică, la ”Crosul Primăverii”
Primăria Municipiului Mediaș și CS Atletic Star Mediaș îi invită pe toți cei care susțin mișcarea în aer...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 10 ore
Fum negru la Vatican: Cardinalii nu au ajuns încă la un acord privind alegerea noului papă
Mii de oameni s-au adunat joi în Piața Sfântul Petru de la Vatican, în a doua zi a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 11 ore
Adrian Bibu, prezent la celebrarea a 77 de ani de la înființarea Statului Israel: „Un moment deosebit și profund emoționant”
Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a reprezentat Consiliul Județean Sibiu la ceremonia aniversară dedicată celor 77...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 11 ore
Elevii sibieni descoperă lumea cunoașterii la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu găzduiește în această perioadă câteva activități speciale dedicate elevilor sibieni în cadrul programelor „Școala...
Actualitate
1 min de citit