Tribuna
Jidvei
Luni au debutat înscrierile la liceu. Ce acte sunt necesare
Andra MARINESCU
440 vizualizari
Luni au debutat înscrierile la liceu. Ce acte sunt necesare
© Arhiva TRIBUNA
Înscrierile la liceu au început, luni, 13 iulie, și vor continua până săptămâna viitoare, în 20 iulie. În acest interval, absolvenții claselor a VIII-a vor putea depune sau transmite online dosarele de înscriere la unitățile de învățământ la care au fost repartizați.


Potrivit calendarului MEC, în 21 iulie este programată transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere, în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
Între 22 - 24 iulie, comisiile județene de admitere vor rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. 
Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte: cererea de înscriere (primită de la liceu, formularul diferă de la o școală la alta); cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; (unele licee solicită și copii de pe actele de identitate ale părinților); adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale); fişa medicală (în aceasta se solicită și dovada vaccinărilor de către unele școli).
Cea de-a doua etapă de admitere în liceu va debuta în 24 iulie, când vor fi afișate, în centrele de admitere, situațiile locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia