Tribuna
Ludovic Orban, la Sibiu, deranjat de „pâra” la alte guverne
Ludovic Orban, la Sibiu, deranjat de „pâra” la alte guverne
© Razvan NEGRU

Președintele PNL Ludovic Orban a susținut, duminică, la Sibiu, că informarea guvernelor țărilor partenere ale României despre criza internă din Guvern, altfel decât pe canale diplomatice, este „neuzuală”.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică, la Sibiu, că forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au majoritate parlamentară.

„Acuma e competiție între moțiuni de cenzură. Din păcate am ajuns într-o situație în care astăzi Guvernul este amenințat cu moțiuni de cenzură, iar forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au clar majoritate”, a spus Orban.

Acesta a precizat că a fost convocată pentru luni reuniunea Birourilor Permanente Reunite.

„Este convocată reuniunea Birourilor Permanente pentru luni, la ora 12.00. Două convocări succesive nu au întrunit cvorumul necesar, sper ca luni să avem cvorum și să putem derula procedurile legale cu privire la calendarul moțiunii”, a mai spus Orban.

Întrebat care este părerea lui după ce un consilier al premierului a anunțat că a informat guvernele străine despre criza politică internă din România, Ludovic Orban a răspuns: „Sunt convins că toate guvernele partenerilor noștri din UE și NATO sunt informaate pe canalele diplomatice. E oarecum neuzual, nu cunsoc conținutul unor astfel de comunicări, dar din punctul meu de vedere trebuie să ne comportăm astfel încât să nu rupem punțile, să nu rupem canalele de negociere, pentru că din punct de vedere politic nu există o altă coaliție care să poată asigura o guvernare bună României. (...) Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”, a mai spus președintele PNL.

Consilierul onorific al premierului, Alexandru Muraru, a anunțat că și-a informat duminică omologii, reprezentanţii speciali ai CE, ai guvernelor SUA, Israel, Germania, despre planul USR PLUS de a crea majoritate parlamentară cu „un partid extremist”.

Ludovic Orban a fost prezent, duminică, la Sibiu, unde a susțintu moțiunea cu care vrea să câștige încă un mandat în fruntea PNL. La evenimentul de la Biblioteca Astra au participat ministrul Muncii, Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, mai mulți senatori și deputați PNL, între care deputatul sibian Constantin Șovăială și senatorul Nicolae Neagu. Alegerile interne din PNL au loc în 25 septembrie. Candidează, pentru președinția PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU


comentarii
4 comentarii

Din pacate tripleta Turcan, Campean si Neagu alegand sa se alieze cu Catu contra lui Orban vor distruge PNL Sibiu. Sa speram ca in organizatia Sibiu mai sunt si oameni rationali care vor incerca sa opreasca dezastrul facut de aceasta tripleta.
Turcan - un dezastru de ministru.
Campean - cel mai slab presedinte de Consiliu Judetean de dupa revolutie.
Neagu - cel care a distrus Mecanica Sibiu si a lasat o gramada de muncitori fara paine.
Oare marii barbati si femei din PNL Sibiu inca dorm ?
Ce ziceti domnilor Sovaiala, Bibu, Roman, Popa ?
Vivi Dragan
05.09.2021 15:28
Vin alegerile anticipate.A vota PNL-ul lui Basescu(Boc,Turcan...) care au taiat fara mila 30% din salarii ar fi culmea cretinismului.Tot Orban e singura solutie care de la inceput a fost in PNL si nu a pendulat de la un partid la altul dupa CIOLAN.Johannis e total depasit ,raportat la politica interna,fiind inconjurat de lingai(Rares Bogdan,Catu-puscariabil in SUA,Boc-liderul comunist cand era student,Turcan-cu scoli inalte la Moscova....).Pacat ca Johannis se compromite cu aceste jeguri.
JIM
05.09.2021 15:57
Johannis nu se compromite, Johannis a sadit dihonia intre ei!
05.09.2021 18:09
oare de ce avem nesansa sa ne tot viziteze astia din PNL...ce sau cine niabia ii tot aduce la Sibiu!!!???
un sibian
06.09.2021 08:29
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia