Tribuna
Lucrările la autostrada Pitești - Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017
Sorana MAIER
3255 vizualizari
Lucrările la autostrada Pitești - Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017

Lucrările la autostrada Pitești - Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017, iar licitațiile vor putea începe în vara anului viitor, a declarat miercuri Dan Costescu, ministrul Transporturilor, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget, anunţă agerpres.ro.
"Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuția. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate și încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (...) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăștie — Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitațiile pentru proiectare și lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările", a spus Costescu, citat de agerpres.


Potrivit lui Costescu, dacă ia în calcul neregulile apărute pe autostrada Orăștie-Sibiu (ÎN FOTO), problema României este insuficienta pregătire a proiectelor.

 


"Vrem să ne grăbim. Avem o foame de autostrăzi, de drumuri, căi ferate, dar în dorința noastră sărim peste etape care, după, ne costă. Oricât de nepopular aș fi, eu o să rămân la convingerea că un lucru bine făcut înseamnă un lucru bine pregătit. În Germania, un stadiu de pregătire a unei autostrăzi și a unui obiectiv de investiții este de 4 ani, în România avem chiar un an și jumătate. Urmările se văd în segmente de genul Orăștie — Sibiu sau în alte segmente", a mai spus ministrul Transporturilor.

Cinci variante de traseu

În această perioadă se desfăşoară dezbaterea publică pentru cele cinci variante de traseu, pe care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA le-a propus.

CNADNR SA a făcut public proiectul cu cele 5 variante pe site-ul Companiei şi pe forum.cnadnr.ro şi a început şi discuţii cu autorităţile locale, una chiar la Sibiu, la Consiliul Judeţean, dar la care au participat doar autorităţile.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA a supus dezbaterii publice cele 5 variante de construire a Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Autostrada Sibiu - Piteşti, dezbătută de CNADNR cu primarii şi autorităţile din Sibiu.

 comentarii
3 comentarii

Trebuia sa inceapa in 1990,toate guvernele au mintit
adi 3
09.12.2015 21:56
Nu in 3 , fix in .... 1 ianuarie , de la Revelion ? Sigur .......sigur Nu ne mintiti , dl. min......???????????
radu
10.12.2015 08:04
Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com
sibnet
10.12.2015 09:56
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA