Tribuna
Sevis
Lucrările de modernizare a infrastructurii Sibiului continuă. Reabilitări de cartiere, construcția unui pod peste Cibin, parcări multietajate și piste pentru biciclete
Lucrările de modernizare a infrastructurii Sibiului continuă. Reabilitări de cartiere, construcția unui pod peste Cibin, parcări multietajate și piste pentru biciclete
© Modernizarea Stadionului Municipal

“Lucrările de modernizare a cartierelor de blocuri, reabilitarea străzilor, construcția unui nou pod peste Cibin și a unei parcări multietajate în Hipodrom, precum și crearea pistei pentru biciclete între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini continuă într-un ritm bun. Pe lângă acestea, sunt în curs lucrările și la alte obiective publice, dintre care menționez doar pe cele mai importante: modernizarea Stadionului Municipal, extinderea clădirilor a două unități de învățământ și modernizarea unității de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

 

În cartierul Ștrand se lucrează:

  • Pe străzile Prof. Aurel Decei, Prof. Ioan Moga 2 și Bârsei, acestea fiind pregătite pentru asfaltare
  • Pe str. Prof. Ioan Moga nr. 4 și 8, aici urmând să se aștearnă piatra spartă și apoi asfaltul
  • În zona străzii Ștrandului
  • La parcarea dintre str. Ștrandului și str. Bihorului
  • La două parcări de pe str. Hațegului
  • La parcarea dintre str. Maramureșului și str. Olteniei, unde au început săpăturile

Lucrări în cartierul Ștrand
Lucrări în cartierul Ștrand

În cartierul Hipodrom I:

Până în prezent s-a finalizat zona bulevardului Milea și cea din vecinătatea str. Luptei. Pe Aleile Roșiorilor, Artileriștilor și Călărașilor și în zona str. Luptei lucrările la canalizare s-au încheiat, s-a amenajat noul iluminat public și s-a turnat primul strat asfaltic, urmând să fie amenajate zonele verzi.

Lucrări în cartierul Hipodrom
Lucrări în cartierul Hipodrom

În prezent se lucrează în zona dintre Aleea Infanteriștilor – b-dul Mihai Viteazu - Aleea Geniștilor și la o conexiune cu str. Rahova la rețeaua de iluminat, săpătura generală și așternerea balastului în parcarea din vecinătatea Aleii Luptei. În paralel se amenajează noua parcare cu ieșire spre str. Rahova, aici așternându-se balastul. Și în această zonă se va crea un loc de joacă și un spațiu de relaxare.

 

În cartierul Hipodrom III

Lucrările din zona pieței agroalimentare de pe str. Rahovei s-au finalizat. În zona străzii Oștirii, spre Valea Săpunului, în zona str. Oștirii și până la unitatea militară, precum și pe Aleea Taberei s-au montat noile borduri, iar carosabilul este pregătit pentru turnarea asfaltului. Parcările din aceste zone au fost amenajate cu grilă înierbată. În zonă s-a instalat și un nou sistem de iluminat public.

În următoarea perioadă se va lucra pe aleile dinspre str. Rahova care se intersectează cu Aleea Taberei.

În cartierul Terezian, lucrările au început în luna martie în zona parcării de pe str. Târgu Cailor, pe str. Daliei și pe Aleea Rusciorului, cu lucrările la rețele. Acestea vor continua cu amenajarea drumului și a trotuarelor, modernizarea iluminatului public și realizarea parcărilor. 

La parcarea zonală din cartierul Hipodrom III se lucrează la fundație. Reamintim că aici se va construi o parcare cu subsol, parter și 3 nivele, cu 320 de locuri în structură și alte 100 de locuri în zona adiacentă.

Podul nou peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului prinde contur. Cel vechi a fost demolat, rețelele au fost relocate și se lucrează la structura de rezistență a podului, urmând să se toarne placa de beton.

Prelungirea străzii Oașa spre comuna Șelimbăr este de asemenea în lucru. Rețeaua de canalizare pluvială a fost extinsă și se va începe lucrul la iluminatul public. Pe carosabil s-a așternut deja piatra spartă și se lucrează la montarea bordurilor.

Pe Calea Dumbrăvii se lucrează în paralel la relocarea arborilor și la rețelele de apă și canalizare, pe tronsonul dintre str. Bahluiului și str. Ludoș.

Pe str. Viilor se continuă lucrările de modernizare a rețelelor, drumului și trotuarelor începute în 2020. Trei din cele patru tronsoane ale străzii sunt finalizate. Pe al patrulea tronson, cel dintre str. Podului și blocuri, urmează să fie turnat și ultimul strat asfaltic.

Pe străzile Lucernei și Trandafirilor lucrările au început la finalul lunii martie anul acesta și se execută în prezent săpătura generală. Contractul încheiat de Primăria Sibiu prevede lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea fibrelor si a rețelelor de telecomunicații, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, iar pe str. Trandafirilor se va interveni și la rețeaua de apă.

Pista pentru biciclete dintre cartierul Ștrand și parcul Sub Arini este amenajată în proporție de 50%. Pe străzile Maramureșului (cu excepția unei porțiuni), Prof. Aurel Popa, G. Coșbuc, Th. Neculuță și Pasajul Spitalului s-a așternut stratul de uzură pe piste, pe trotuare și în zona de siguranță. Lucrările vor continua cu amenajarea scărilor de pe str. Th. Neculuță și în Pasajul Spitalului. Au mai rămas de executat scările de pe Th. Neculuță și Pasajul Spitalului și de realizat marcajele. De asemenea, se va turna asfaltul pe tronsonul rămas de pe str. Maramureșului. Menționăm că tronsoanele pistei de pe străzile Gorjului, Doljului, Bihorului și Ștrandului vor fi amenajate în corelare cu lucrările de modernizare a cartierului Ștrand.

Modernizarea Stadionului Municipal avansează, constructorul lucrând atât la structura tribunei oficiale dinspre str. O. Goga, cât și la fundarea peluzei dinspre parcul Sub Arini. 

 

Lucrări în cartierul Hipodrom
Lucrări în cartierul Hipodrom
Lucrări în cartierul Hipodrom
Lucrări în cartierul Hipodrom
© Parcare supraetajată, cartierul Hipodrom
© Parcare supraetajată, cartierul Hipodrom
© Modernizarea Stadionului Municipal
Lucrări în cartierul Ștrand
Lucrări în cartierul Ștrand
Lucrări în cartierul Ștrand
Lucrări în cartierul Ștrand
Lucrări în cartierul Ștrand
Lucrări în cartierul Ștrand


comentarii
5 comentarii

se lucreaza cu incetinitorul si nu peste tot
laudati-va cind ati terminat
12.04.2021 16:34
in Sibiu si imprejurimi nu exista nici o pista de biciclete. Cine a pedalat spre Rasinari sau spre Cisnadie sau intre Cisnadie si Cisnadioara a putut descoperi doar o pseudopista de biciclete, asfaltata cu lopata si plina de valuri pe care nu se poate circula decat cu viteza foarte mica. Multi bani aruncati de primarie fara nici un control de calitate. Amatorism pe toata linia de la beneficiar la contructor.
12.04.2021 16:41
Poate vrei să te miști tu mai repede...
Este bine că se lucrează .
12.04.2021 18:29
parcari multietajate?unde,cind,cum?
campania electorala s-a terminat demult frau phodor
adt3
13.04.2021 02:07
se lucreaza FF INCET si se fac lucrari de FOARTE PROASTA CALITATE!!! in Strand in mijlocul trotuarului nou raman stalpi de lemn de acum 50 de ani!!! tot in Strand stalpii de iluminat sunt pozitionati complet aleatoriu...unde i-a dus capul pe cei care l-au montat...INGORANTA, INCOMPETENTA si REA VOINTA...cam despre asta se poate vorbi la primaria Sibiu!!!
un sibian
13.04.2021 07:26
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia