FITS 2024
Tribuna
Lucrările de modernizare a drumului Sibiu-Cisnădie vor începe în 2020
Lucrările de modernizare a drumului Sibiu-Cisnădie vor începe în 2020

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a drumului DJ 106 C Sibiu-Cisnădie au fost modificați în urma dezbaterii publice care a avut loc zilele acestea la Sibiu și vor fi supuși spre aprobare în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Sibiu din data de 24 octombrie 2019.

Instituția va lansa în cursul lunii noiembrie licitația publică pentru proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare și extindere a drumului DJ 106 C Sibiu-Cisnădie. Valoarea estimată a proiectului se ridică, în urma dezbaterii publice, la circa 20 milioane lei cu TVA. După încheierea procedurilor de achiziție a proiectării și execuției, etapa de proiectare va dura aproximativ 2 luni, iar etapa de execuție a lucrărilor se va întinde pe 9 luni, astfel că modernizarea drumului va putea fi încheiată la sfârșitul anului viitor, anunță Consiliul Județean Sibiu.

Președintele Consiliului Județean Sibiu le mulțumește tuturor sibienilor și reprezentanților instituțiilor care au participat la dezbaterea publică privind proiectul de reabilitare a drumului DJ 106 C Sibiu-Cisnădie, pe tronsonul cuprins între ieșirea din municipiul Sibiu și podul peste râul Seviș.

”În urma discuțiilor constructive, am reținut câteva propuneri valoroase, care vor fi analizate și soluționate în cadrul etapei de proiectare. Pentru îmbunătățirea soluției tehnice, am propus majorarea bugetului aferent acestui proiect cu suma 1.276.612 lei”, a declarat Daniela Cîmpean.

Cetățenii au propus reanalizarea poziției, dimensiunilor și numărului de sensuri giratorii, astfel încât să rezulte un trafic cât mai fluent, reanalizarea soluțiilor posibile pentru trecerile de pietoni, în așa fel încât aceștia să poată traversa drumul în siguranță, iar fluența traficului să fie menținută la valori ridicate, implementarea unui sistem de management inteligent al traficului și găsirea unei soluții tehnice pentru ca a treia bandă să fie reversibilă, în așa fel încât drumul să facă față cât mai bine încărcării maxime de la orele de vârf.

De asemenea, participanții la dezbatere au mai discutat soluții de reducere a traficului a căror implementare depinde de implicarea celor care locuiesc în zonă, precum sistemele de car sharing pentru părinții care duc copiii la școală sau autobuze școlare private.

”Rezultatele acestei dezbateri publice ne întăresc convingerea că implicarea directă a celor interesați în luarea deciziilor importante, respectiv democrația participativă, reprezintă o soluție valoroasă, europeană, pentru a aduce administrația cât mai aproape de cetățeni și de rezolvarea corectă a problemelor acestora”, a mai precizat Daniela Cîmpean.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica