Tribuna
Sevis
Lucrări la adăpostul animalelor de la Zoo Sibiu
Sorana MAIER
3025 vizualizari
Lucrări la adăpostul animalelor de la Zoo Sibiu
Construcţia de noi adăposturi pentru animalele de la Grădina Zoologică Sibiu sau modernizarea celor vechi va continua în această primăvară, anunţă Primăria Sibiu.

“Modernizarea spaţiilor de la Grădina Zoologică Sibiu va continua şi anul acesta. Şantierele începute anul trecut au fost redeschise săptămâna trecută pentru că dorim ca Zoo să fie pregătită pentru sezonul cald şi să mutăm cât mai curând animalele în noile adăposturi” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu.
Unul dintre proiectele ample de modernizare aflate în curs este construirea unui nou spaţiu pentru cele 33 de erbivore găzduite de Zoo. Suprafaţa totală destinată acestora este de 12.383 mp, pe aceasta urmând să fie amenajate cinci adăposturi şi ţarcurile aferente. Lucrările au început în luna august 2014 şi până în prezent s-a ridicat gardul şi s-a început lucrul la scheletul de lemn al adăposturilor. Până în luna iunie 2015 lucrările prevăzute în contractul în valoare de 501.587,72 lei, fără TVA trebuie încheiate.
Adăpostul destinat maimuţelor a fost finalizat în anul 2014 însă pentru a completa acest spaţiu a fost prevăzută şi amenajarea unor ţarcuri exterioare în suprafaţă de 870 mp şi amenajarea aleilor care duc spre adăpost, pe o suprafaţă de 600 mp. Constructorii lucrează în prezent la cofrarea suprafeţelor ce urmează a fi betonate. Valoarea contractului încheiat pentru această lucrare este de 431.918,91 lei, fără TVA.
Adăposturile pentru păsările de baltă sunt la rândul lor în construcţie. Până în prezent echipele au construit cele şase adăposturi din zidărie. Contractul în valoare de 468.139,11 lei mai prevede amenajarea unor ţarcuri pentru aceste păsări şi a gardului de împrejmuire a lacului II cu o lungime de peste 650 de metri liniari.
Continuă şi lucrările la gardul de împrejmuire a Grădinii Zoologice. Şi acest şantier s-a redeschis, lucrându-se pe malul lacului. Este vorba de construcţia unui gard înalt de 4 metri, în lungime de peste 2.200 de metri liniari. Până în prezent lucrarea este finalizată în proporţie de 50%.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia