Tribuna
Sevis
Lucrări de refacere și consolidare pe două drumuri județene afectate de calamități
Lucrări de refacere și consolidare pe  două drumuri județene afectate de calamități
© Consiliul Județean Sibiu

Consiliul Județean Sibiu începe lucrările de refacere și consolidare pe două drumuri județene afectate de precipitații abundente, DJ 142J Șeica Mare  - Șeica Mică, pe tronsonul de drum cuprins între km 0+800 – km 0+900 și de DJ 106 E, între localitățile Tilișca și Rod,  km 24+900 – km 25 +100.

”Am încredere că echipa de specialiști din cadrul Direcției Tehnice a CJ Sibiu vor monitoriza lucrările de execuție, iar constructorii vor respecta termenele de finalizare. Infrastructura rutieră din acele zone creează conectivitate care contribuie la dezvoltarea turistică și economică a județul Sibiu”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

În ultimii ani CJ Sibiu a realizat lucrări de consolidare și refacere pe mai multe tronsoane ale celor două drumuri județene, având în vedere că riscul de producere de alunecări de teren este foarte ridicat, favorizate de precipitațiile abundente.

Lucrările de execuție de pe DJ 142 J  se  vor desfășura pe o perioadă de 6 luni. Acestea sunt efectuate de către asocierea Prodial SRL și GG TEHNIC PROIECT SRL, valoarea acestora, ridicându-se la suma de 2.058.426,71 cu TVA.

Pe tronsonul de drum afectat se va executa o nouă fundație indirectă pe 30 de coloane forate, se vor executa terasamente și rigole, se va reface platforma drumului și  zidul de sprijin. Pe partea superioară a zidului se va amplasa un  parapet metalic de tip greu.

În ceea ce privește  DJ 106 E, între localitățile  Tilișca și Rod, lucrările  vor fi executate de către asocierea PROMPT VSP SRL – ZENIT PROIECT & CONSULT SRL, pe o perioadă de 3 luni. Valoarea lucrărilor se ridică  la suma de 597.451,99 cu TVA.

Se vor realiza rigole și terasamente, se va reface platforma drumului și  se va construi un zid de sprijin. În partea superioară a zidului se va reface parapetul din zidărie de piatră brută. 

Cele două obiective de investiții ale Consiliului Județean Sibiu sunt realizate din  Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale afectate în urma calamităților naturale produse în anul 2020, alocate prin HG nr.531/9.07.2020, anunță Consiliul Județean Sibiu.

© Consiliul Județean Sibiu
© Consiliul Județean Sibiu
© Consiliul Județean Sibiu
© Consiliul Județean Sibiu
© Consiliul Județean Sibiu
© Consiliul Județean Sibiu

 


comentarii
1 comentarii

sa nu fi furat banii si sa fi lucrat cum trebuie...si nu trebuiau sa cheltuie alti bani!!!
un sibian
16.04.2021 11:59
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia