Continental
Tribuna
Lucrări de modernizare a Liceului Teologic "Betania", în valoare de 70.000 de euro
Andra MARINESCU
3080 vizualizari
Lucrări de modernizare a Liceului Teologic
Liceul Teologic "Betania", structură a Liceului Teoretic "Constantin Noica" din Sibiu, a fost modernizat, recent, cu ajutorul Asociaţiei "Bearing Fruit", care a adunat o mână de antreprenori locali ce doresc să se implice în viaţa comunităţii. Investiţiile ajung la aproximativ 70.000 de euro.


Recepţia lucrărilor de modernizare prin care au trecut în vacanţa de vară spaţiile în care  își desfășoară activitatea colectivul de profesori și elevi a avut loc, într-un cadru festiv, marţi.

La evenimentul moderat de Ioana Căpăţînă, purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu și unul dintre absolvenții primei promoții a Liceului "Betania", au fost prezenţi, pe lângă reprezentanţi ai conducerii Liceului, elevi şi profesori, şi autorităţi locale şi judeţene.


"Consiliul Judeţean Sibiu nu are niciun fel de atribuţii în ceea ce priveşte învăţământul de masă, de aceea nici nu ne putem lăuda că am contribuit în vreun fel la această investiţie. Dar am răspuns imediat invitaţiei. Este un moment de bucurie şi pentru noi, autorităţile publice, pentru că vedem exemple de bună practică, de abordare pozitivă, de implicare în viaţa comunităţii şi în sprijinul autorităţilor.  Este frustrant, ca autoritate, să simţi nevoia ca cei din societatea civilă să se implice şi să facă investiţii şi lucrări care ţin, practic, de atribuţiile pe care le avem în mod exclusiv noi. Nu întotdeauna reuşim să facem tot ceea ce ne dorim şi asta nu numai din cauza noastră. Dar atunci când vedem că sunt în societate oameni care sunt dispuşi să întoarcă ceva din ceea ce au primit la rândul lor de la societate este un moment în care ne bucurăm nespus", a spus Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.


Prezent la eveniment, Tiberiu Drăgan, viceprimar al Sibiului, a felicitat Asociaţia care s-a implicat în modernizarea spaţiilor şi care a creat, astfel, un exemplu de bune practici în învăţământul românesc şi nu numai.
"Ne demonstraţi că se poate, că aţi avut un concept de la zero şi că rezultatul este deosebit. Probabil că aţi avut şi un designer foarte bun. Primăria Municipiului Sibiu trebuie să aibă grijă de 50 de unităţi de învăţământ, avem investiţii în mai mult de jumătate din ele. Avem probleme de infrastructură încă, noi nu am reuşit să ajungem la fineţuri cum aţi ajuns dumneavoastră", a spus viceprimarul Sibiului.


Şeful IŞJ Sibiu: "Văd o investiţie care spune multe!"


Din partea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, inspectorul şcolar general Marius Novac a transmis:

"Întotdeauna când văd un lucru deosebit, mai ales când acesta ține de educație, nu pot să nu îmi exprim satisfacția și bucuria că acest lucru se întâmplă în comunitatea mea. Văd aici un exemplu de bune practici, dar și de suflet. Este un cadou pe care l-au făcut acestei unități școlare foști absolvenți și o asociație. E un lucru care nouă ne dă o speranță. Ne gândim întotdeauna că o comunitate, un popor care nu investește în educație este o comunitate fără viitor. Văd o investiție care spune multe. Nu doar frumusețea arhitecturală, culoarea frumoasă, calitatea materialelor. Văd sufletul dăruirea celor care au investit și copii frumoși care se bucură de acest cadou".


La rândul său, Gheorghe Bîrză, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Sibiu, a remarcat că Liceul "Betania" este realizat cu gust şi, mai ales, cu suflet.
"E o unitate etalon, făcută cu gust, cu suflet, mai ales. Din câte am înțeles, s-a făcut cu multă muncă voluntară din partea colegilor. În momentul în care am intrat în sălile de clasă se vedea pe faţa lor că sunt bucuroşi şi asta ne confirmă că avem o speranţă pentru viitorul acestui judeţ şi al acestei ţări", a spus prof. Bîrză.


Directorul de la "Noica": "Cu siguranţă ne va ajuta la creşterea rezultatelor şcolare!"


Potrivit lui Mihai Ordean, directorul Liceului Teoretic "Constantin Noica", lucrările de modernizare a clădirii Liceului Teologic "Betania" vor ajuta la creşterea performanţelor şcolare.


"Este prima astfel de realizare pe care am văzut-o în jurul meu. Totul este realizat din suflet, cu donaţii, cu minte şi cu gând pentru educaţie.  Cu siguranţă ne va ajuta la creşterea rezultatelor şcolare pe nivel liceal şi în general. Suntem o şcoală care în ultimii ani a obţinut rezultate foarte bune", a spus Ordean.


Mobilier şcolar nou, gresie schimbată, instalaţii sanitare înlocuite


Potrivit lui  Cristian Pătraşcu, reprezentant al Asociaţiei "Bearing Fruit", lucrările de modernizare a clădirii au vizat: placarea cu termosistem a unei părți din clădire, înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice și termice, placarea cu rigips a spațiilor interioare și cu gresie sau mochetă a podelelor, înfrumusețarea spațiului prin elemente de lemn și decor natural. Totodată, întregul mobilier școlar a fost înlocuit, iar sălile de clasă au fost dotate cu aparatură electronică modernă, de la  sistem de video proiecție, la sistem wi-fi și altele.


"Ne-am adunat un nucleu de oameni care cred în valori corecte, moralitate, etică şi nu numai.  Liceul Betania a fost, este şi va fi un liceu unde elevii vor găsi valorile corecte. Sunteţi la o vârstă interesantă. Voi veţi fi cei care vă bucuraţi de această investiţie.  Creşteţi atât din punct de vedere anatomic, cât şi în cunoştinţe. Ne dorim să dăm o formă frumoasă unei cochilii, să aveţi condiţiile propice pentru a învăţa, iar profesorii să se bucure de spaţii în care pot să îşi desfăşoare activitatea", a spus Cristian Pătraşcu.


Liceul Teologic "Betania" are patru clase, un laborator de informatică, cancelarie pentru profesori, un spaţiu pentru recreere şi trei grupuri sanitare care funcţionează cu senzori. Elevii sunt întâmpinaţi la intrarea în clădire de o grădiniţă cu flori şi arbuşti.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
1 comentarii

Felicitari tuturor care sau implicat -- ati demonstrat ca se poate -- model pentru cei de la stat-- -1- sa nu se mai fure -- ci sa puna mina cu totii la munca si la strins banuti ---2- Statul sa ia masuri de a taia pensiile speciale si salariile nesimtite - sa inceapa cu adevarat munca de reabilitare a tarii-- Acum nu mai aveti nici un motiv sa spuneti ca nu se poate ,se aude conducatorilor???
mike
17.09.2019 21:23
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia