Tribuna
Lucrări de 10 milioane lei în școlile din Sibiu și proiectele continuă
Sorana MAIER
1635 vizualizari
Lucrări de 10 milioane lei în școlile din Sibiu și proiectele continuă

Primăria Municipiului Sibiu prezintă situația lucrărilor de investiții și reparații realizate în clădirile grădinițelor, școlilor și liceelor din Sibiu pe care le-a făcut înainte de începerea anului școlar pentru a asigura condiții cât mai bune de desfășurare a cursurilor.

“În 2018 am finalizat și avem în derulare investiții în clădirile unităților de învățământ în valoare de 7 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul local. Alte 2 milioane de lei i-am alocat pentru lucrări de întreținere și reparații pe care conducerea unităților de învățământ au avut ca sarcină să le contracteze și să le gestioneze, la acestea adăugându-se dotări în valoare de 1,3 milioane lei. Trebuie menționat și proiectul de construcție a noului Liceu de Artă, procedura de contractare aflându-se în prezent în curs de finalizare”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Investiții finalizate anul acesta până în prezent în valoare de 3,2 miloane lei au inclus reabilitarea fațadei și a acoperișului școlii gimnaziale nr. 8, reparații la acoperișul atelierelor Colegiului Tehnic Independența, lucrări necesare pentru obținerea autorizației ISU la grădinița nr. 22, grădinița nr. 28 și la școala nr. 18, instalație de apă, canalizare și electricitate la grădinița nr. 33,  instalația termică la grădinița nr. 14, instalație de gaz grădinița 17, reabilitarea instalației electrice la școala nr. 25, sistem de drenaj la grădinița Elefănțelul Curios, reabilitare gard si porți acces la grădinița „Frații Grimm", grădinița nr.42, școala gimnazială Radu Selejan și școala nr. 23.
O altă serie de lucrări sunt cele aflate încă în derulare în 1 septembrie în valoare de 3,8 milioane lei:  mansardarea parțială a școlii gimnaziale Regina Maria, având termenul de finalizare în 31 decembrie 2018, reabilitarea atelierului școală a Colegiului Tehnic Independența pentru găzduirea cursurilor de învățământ în sistem dual– lucrările sunt finalizate în prezent în proporție de 95%, recepția lucrărilor urmând să aibă loc în cursul lunii septembrie, reabilitarea fațadei școlii gimnaziale nr.2, recepția lucrărilor fiind planificată în luna septembrie, reabilitarea instalației de apă la Grădinița nr. 15, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind 21 septembrie și reparații la gardul grădiniței nr.20, lucrare planificată a fi încheiată în 23 septembrie.

Igienizări și reparații

La aceste investiții se adaugă lucrări de igienizare și mici reparații executate în regie proprie de direcțiunea fiecărei unități de învățământ. Pentru aceste lucrări Primăria Sibiu a alocat din bugetul local suma de 2 milioane lei, acoperind valoarea lucrărilor pe care direcțiunea fiecăreia dintre cele 50 de unități de învățământ din municipiul Sibiu le-a transmis ca fiind necesare. Școlile au făcut reparații în grupurile sanitare, reparații la acoperișuri, instalații sanitare, schimbarea ușilor, tencuieli, zugrăveli și reparații ale pardoselilor. Până în prezent s-au încheiat contracte pentru aproape 90% din suma totală, fiind deja finalizate lucrări în valoare de 920.000 de lei, restul aflându-se în desfășurare, fără a afecta cursurile.
Aproape 1,3 de milioane lei au fost alocați din bugetul local și utilizați pentru achiziția de obiecte de inventar precum mobilier, aparate și ustensile necesare pentru funcționarea unităților de învățământ.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA