Tribuna
Lucrări de peste 10 milioane de lei la ambulatoriile spitalelor
Lucrări de peste 10 milioane de lei la ambulatoriile spitalelor
Policlinica Spitalului Clinic Judeţean va avea o altă faţă datorită unui proiect de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare, în valoare de peste 7,8 milioane lei * Peste 2,6 milioane lei vor fi investite în 3 pavilioane ale Spitalului de Psihiatrie
Clădirea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va fi modernizată până anul viitor, în luna septembrie. Până atunci, lucrările sunt în toi. La fel se întâmplă şi la 3 pavilioane ale Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda”.  Proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda” are ca termen de finalizare data de 22 februarie 2012.

Lucrările de interior se vor face la iarnă

Lucrările pentru Proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Nr.1 al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu”, au început în noiembrie 2010 şi ar trebui să se încheie  până în septembrie 2012. Acest proiect constă în consolidarea, reabilitarea şi reamenajarea clădirii Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, care are o suprafaţă utilă existentă de aproape 1.700 mp. Clădirea este împărţită pe 4 nivele (demisol, parter şi două etaje). Va fi realizată, în cadrul proiectului şi o mansardă pe suprafaţa de 428,14 mp. Aici vor funcţiona 12 cabinete noi, cu serviciile administrative şi utilităţile aferente şi achiziţionarea a 16 echipamente noi. Valoarea totală a acestui proiect este de 7.873.915,60 lei, din care Uniunea Europeană a contribuit cu 5.129.911,5 lei (fără TVA), Guvernul României, cu 784.574,70 lei (fără TVA), în timp ce Consiliul Judeţean Sibiu, la cheltuielile eligibile şi neeligibile, a contribuit cu 511.023,8 lei. Valoarea TVA-ului este de 1.448.405,6 lei.
Până în prezent s-au executat lucrări de săpătură la fundaţia clădirii în vederea realizării subzidurilor. Ulterior, ca urmare a unei analize a proiectantului general şi a unei expertize tehnice a unui specialist, s-au descoperit elemente de rezistenţă ale tălpii fundaţiei foarte bine conservate, ceea ce a dus la concluzia că nu mai este necesară execuţia subzidurilor.  S-au executat, de asemenea, lucrări de desfacere a tencuielilor şi placărilor interioare, a tâmplăriei din lemn, a pardoselilor, s-au făcut lucrări de demontare a instalaţiilor termice, electrice, sanitare,  lucrări de drenaj, au fost cămăşuiţi stâlpii de rezistenţă de la demisol, parter şi etajul I, au fost turnate elementele de susţinere laterală între stâlpi la demisol, lucrări de săpătură şi cofrare în vederea realizării corpului nou (casa liftului).
Stadiul fizic al lucrărilor este acum de 13%, iar cel valoric, de 9%. Până în acest moment s-a decontat suma de 602.922,69 lei cu TVA. Conform graficului de execuţie a lucrărilor întocmit de constructor, până în luna noiembrie va fi definitivată structura şarpantei la mansardă, astfel încât se constituie front de lucru pentru lucrările interioare pe perioada lunilor de iarnă.

Lucrări întârziate la Psihiatrie

În privinţa Proiectului „ Reabilitarea, mondernizarea şi echiparea Ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu”, lucrările sunt în întârziere, deoarece Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – Autoritatea de Management în cadrul Programului Operaţional Regional – a comunicat decizia de suspendare a plăţilor pentru proiect. Până la reluarea plăţilor, respectiv la data de 25 iulie 2011, s-a suspendat şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru a evita problemele legate de rezilierea contractelor încheiate în cazul rezilierii contractului de finanţare. La data de 27 iulie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor şi a avut loc predarea-primirea amplasamentului. „Din cauză că  măsura suspendării plăţilor a cauzat o întârziere efectivă de aproape 3 luni, urmează să se stabilească împreună cu constructorul dacă se poate recupera întârzierea, în caz contrar vom solicita AMPOR prelungirea duratei de implementare a proiectului cu această perioadă”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch. Valoarea totală a proiectului este de  peste 2,6 milioane lei inclusiv TVA, iar valoarea eligibilă nerambursabilă este de 2.402.485 lei inclusiv TVA. Data semnării contractului de finanţare a fost 21 octombrie 2010, iar data finalizării proiectului este 22 februarie 2012. Vor fi reamenajate, modernizate şi echipate două ambulatorii de copii şi unul de adulţi. În cadrul Pavilioniului Ambulatoriu Integrat Psihiatrie – adulţi, care este o clădire separată de 160 mp, parter şi demisol, vor fi reabilitate şi modernizate încăperile, va avea loc o reabilitare a clădirii la exterior şi interior, vor fi amenajate trei grupuri sanitare, iar plafoanele sălilor mari vor fi coborâte la înălţimea de 2,85 m. De asemenea, vor fi refăcute instalaţii de încălzire – încălzire proprie cu cazan mural pe combustibil gaze, vor fi refăcute instalaţii electrice, de apă şi sanitare, dar şi pardoselile, tâmplăria, finisajele exterioare şi interioare.
Pavilionul Ambulatoriu Integrat Psihiatrie şi Neurologie – copii are 150 mp din parterul clădirii secţiilor de copii; aici se vor face mai multe lucrări de reabilitare şi modernizare a încăperilor. În acest sens, va fi amenajată o zonă pentru persoane cu handicap motor, dar şi două grupuri sanitare. Vor fi refăcute instalaţia de încălzire, instalaţia electrică, de apă şi sanitară, pardoselile, vor fi reabilitate tâmplăria, finisajele interioare şi exterioare. Pavilionul Ambulatoriu Integrat de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie – copii va fi formată din 380 mp la parterul clădirii secţiilor de copii. Aici vor fi reabilitate şi modernizate încăperile, vor fi amenajate trei grupuri sanitare, vor fi refăcute instalaţiile de încălzire, instalaţiile electrice şi de forţă pentru tratamente speciale, de apă şi sanitare, vor fi refăcute pardoselile, va fi reabilitate tâmplăria, finisajele interioare şi exterioare.
Toate spaţiile vor fi dotate cu mobilier şi aparatură medicală.  comentarii
7 comentarii

o aiureala specific romaneasca...renovam cladiri vechi de zeci / sute de ani care dupa renovare arata exact ca inainte...si vrem sa construim spitale de urgenta in afara orasului...??? nu era mai simplu sa darimam toate ruinele astea si sa constuim un spital modern in locul lor??? Nu era mai simplu sa folosim cladirea de langa spitalul judetean transformata in bloc ANL tot pentru spital...se putea face un bloc ANL (sau mai multe) pe Calea Poplacii...unde nu-i cap...
un sibian
04.08.2011 08:55
lasa sibianule ca nu avem nevoie de spitale noi cand avem atatea biserici noi-noute ; ce Dumnezeu
liu
04.08.2011 09:01
corect...si mai construim una in Bucuresti...din care puteam face vreo 10 spitale medii...
@ liu
04.08.2011 09:24
dupa cum vezi e un proiect cu finantare europeana, si doar renovarea este eligibila.
Sau poate vroiai sa nu se faca nici asta?
Iar daca nu se facea sareai iar in sus ca de ce nu se face ca doar erau disponibili bani europeni....
Asa e romanul carcotas si nemultumit tot timpul, in loc sa aprecieze ce se face.
PT SIBIAN
04.08.2011 11:00
Las-o jos ca macane...la orice pas se face ceva fara ca cei responsabili sa gandeasca macar 1 sec. sau daca gandesc, gandesc numai prin prisma interesului personal...sunt sigur ca sunt bani europeni (toata lumea alearga dupa pomana asta in ultimul timp...) si pentru constructii noi...
@ PT Sibian
04.08.2011 11:11
informeaza-te
pt sibian
04.08.2011 12:26
Ma intreb daca in aproape un an de la debutul lucrarilor stadiul actual este de abia 13% in cati ani pana in "2012" se vor realiza restul de 87%, dupa care precis vor mai avea de finisat.
Si in putin acord cu "un sibian", oare nu se puteau darama cladirea centrului de recoltari, garajele si cladirea administrativa sa se construiasca o clinica de urgenta mare si noua?
un oarecare
04.08.2011 16:09
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia