Tribuna
Lovitură de teatru! Autoritățile s-au răzgândit în privința punctelor de vaccinare din Sibiu, cu doar câteva ore înainte de faza a doua
Laura BUCIU
3494 vizualizari
Lovitură de teatru! Autoritățile s-au răzgândit în privința punctelor de vaccinare din Sibiu, cu doar câteva ore înainte de faza a doua

Reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat, joi, cu câteva ore înainte de debutul fazei a doua de vaccinare, că au amenajat patru centre de vaccinare într-un spațiu expozițional din oraș, la Redal Expo, pe strada Sebastian Bach. Până acum centrele au fost anunțate în patru săli de sport ale unor școli, iar autoritățile locale s-au pregătit pentru vaccinare în aceste puncte.

„Direcția de Sănătate Publică a înștiințat Primăria Sibiu că se va renunța la amenajarea centrelor de vaccinare în sălile de sport ale unităților școlare stabilite inițial, motiv pentru care amenajarea lor s-a sistat. Spațiul Redal Expo a fost pus la dispoziția municipalității gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menționată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităților consumate în perioada în care funcționează centrele de vaccinare, precum și costurile pentru serviciile de curățenie și dezinfecție a spațiilor”, a spus Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar, respectiv paturi, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, etc, dotarea cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare, termometre digitale pentru triaj, truse de prim ajutor și dozatoare de apă.

Mobilierul a fost pus la dispoziție de aceeași firmă privată, costul pentru restul dotărilor achiziționate de Primărie fiind de 26.000 lei.

„Pe lângă aceste dotări, după emiterea actului normativ care reglementează recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare, Primăria Sibiu va contracta și aceste servicii, dacă rămân în sarcina administrațiilor locale. Operaționalizarea acestor centre a fost realizată de Primăria Sibiu conform dispozițiilor Ordinului Comun al nr. 2171/181/M.223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, sub coordonarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și a Direcției de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu”, a mai spus reprezentantul Primăriei Sibiu. 

Aceste patru centre de vaccinare se adaugă celor organizate de instituțiile abilitate în unitățile spitalicești din oraș.

comentarii
1 comentarii

la bordel se schimba de obicei c....e dupa masa
DSP sinr c...e in acte si cu acte
14.01.2021 16:52
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia