Tribuna
Apa Canal
Loredana, planuri cu Junii Sibiului: "Vreau să îl continuăm ca show itinerant cu care să străbatem nu doar România, ci mapamondul"
Loredana, planuri cu Junii Sibiului:
"Zig Zagga", ritmurile de căluş românesc şi cele de haţegană, cântecele mariachi-lor mexicani, dan-surile shopska ale bulgarilor, horele românilor, antrenul concertului extraordinar oferit de Loredana şi Junii Sibiului, ovaţiile publicului - toate au fost "ingrediente" ale ultimei seri a Festivalului "Cân-tecele Munţilor" 2022.

 

 

Săptămâna trecută, Sibiul a vibrat la eveni­mentele din cadrul Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor": trei seri cu spectacole extraordinare în Piaţa Mare, o seară tradiţională, ce a stat sub semnul gastrono­miei şi al obiceiurilor româneşti, şase ateliere de dans şi opt spectacole folclorice în Muzeul ASTRA. Cea de-a 47-a ediţie a manifestării a fost organizată de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu, fiind o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Dezlănţuire de ritmuri în Piaţa Mare

 

Spectacole la superlativ au fost oferite publicului în Piaţa Mare din Sibiu, în cadrul festivalului. Energiile producţiei "Junii Sibiului şi invitaţii lor", desfăşurat vineri, au reverberat şi sâmbătă şi duminică, aşa că publicul s-a bucurat de ponturi fecioreşti din Ardeal, de cântece din bucium din Bucovina, jocuri populare din toate zonele ţării, de dansurile cu influenţe orientale ale oaspeţilor bulgari, de cântecele mariachi-lor şi costumele specta­culoase ale artiştilor din Mexic, de dansurile turceşti zeybeck, acompaniate de instrumente tradiţionale precum baglam şi zurna.

Ritmurile s-au dezlănţuit în show-ul de final al festivalului, când Loredana şi Junii Sibiului au oferit un spectacol unic, în care refrene din muzica populară s-au împletit cu hit-uri ce au consacrat-o pe Loredana, unul dintre cei mai iubiţi artişti pop din România. Nu au lipsit mo­mentele surpriză pentru public, precum evo­luţia Loredanei alături de Juni în dansul călu­şului şi duelurile coregrafice, pe ritmuri tradiţio­nale şi moderne. "E un concept extraor­dinar şi sunt extrem de încântată că am reuşit să îm­plinim acest vis şi să creăm un show Loredana & Junii Sibiului. E un spectacol pe care vreau să îl continuăm ca show itinerant cu care să străbatem nu doar România, ci mapamondul", a declarat Loredana, duminică seara.

Ropotele de aplauze ale spectatorilor, care au cântat alături de Loredana, şi sutele de mesaje de felicitare, primite pe reţelele de socializare, confirmă succesul la public al spectacolului şi al întregului festival.

"Iată că, în această săptămână, am reuşit să transformăm din nou Sibiul în capitala cântecului şi jocului popular internaţional, datorită prestaţiilor unor artişti minunaţi, dansatori şi solişti talentaţi. Ne-am dorit mult ca în încheierea ediţiei cu numărul 47 a Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor" să oferim un spectacol special şi îi mulţumim Loredanei pentru că a acceptat invitaţia noastră! Aplauzele primite ne dovedesc că eforturile noastre nu au fost în zadar, iar show-ul Loredana & Junii Sibiului, o combinaţie între tradiţional şi modern, a ajuns la inimile spectatorilor. Mulţumesc gazdei noastre Iuliana Tudor, pentru că ne-a fost alături. Mulţumim Consiliului Judeţean Sibiu şi Primăriei Municipiului Sibiu care au susţinut financiar acest festival; mulţumim partenerilor noştri: Muzeul ASTRA", TVR 1 şi Cricova. În final, ne înclinăm în faţa publicului nostru drag: cu mare emoţie am simţit Piaţa Mare vibrând de energie, în aceste zile", declară Silvia Macrea, director festival şi manager CJCPCT "Cindrelul-Junii" Sibiu.

Acţiunile CJCPCT "Cindrelul-Junii" Sibiu sunt finanţate de Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiunea este cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu. Parteneri: Muzeul ASTRA, Cricova, TVR1

 

foto: COCPCT Cindrelul Junii Sibiu

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA